Nog steeds acne?

Ook al ben ik Maaike (furrow) 43 jaar jong, ik kom maar niet van die acne af en heb daar nog steeds last van.

Is hier iets aan te doen en wat is eigenlijk de oorzaak dat volwassenen nog last kunnen hebben van acne?

 

Acne vulgaris mag dan wel de medische term voor jeugdpuistjes zijn, ook op volwassen leeftijd kun je ermee te maken krijgen. Esthetisch arts Stephan Marks: 'De oorzaak van acne is eigenlijk altijd een verstoring van de hormoonbalans. De ene keer gaat het om net iets te veel testosteron, de andere keer om te weinig oestrogenen waardoor het evenwicht verstoord is'.

In principe verschilt de behandeling van acne bij volwassenen niet met die van een een puber. 'Je moet je alleen realiseren dat het op volwassen leeftijd allemaal net iets langer kan gaan duren. In je puberteit heb je namelijk kans dat de acne vanzelf weer verdwijnt'.

Minocycline kopen

Er zijn verschillende vormen van acne, maar het gaat allemaal om een ontsteking van de talgklieren.
Stephan: 'Je kunt natuurlijk eerst proberen om de ontsteking met alleen producten onder controle te krijgen.
Twee keer per dag je gezicht reinigen, regelmatig scrubben, peelen en daarnaast ook het dagelijks gebruiken van producten met salicylzuur en benzoylperoxide'.

'Daarnaast zou je ook eventueel kunnen overwegen om antibiotica te slikken die de groei van bacteriën tegengaan, zoals Minocycline of Doxycycline'.

Roccutane

En dan is er nog de mogelijkheid om de acne te behandelen met Roccutane. 'Dit medicijn zorgt voor een permanente verkleining van je talgklieren. Dit is wel een middel met bijwerkingen en het nadeel is dat je het absoluut niet mag gebruiken tijdens de zwangerschap. Roccutane en zwangerschap gaan niet samen. Nadat je klaar bent met een kuur moet je minimaal 6 weken wachten met zwanger worden'.

www.furrow.nl

Gerelateerde artikelen

Deodorant zonder aluminium

Door:

Krijg je van deodorant ook altijd jeuk, witte strepen en vergelen je shirts? Ik heb hier erg veel last van en ben op zoek gegaan naar een deodorant, waar ik die problemen niet mee zou hebben.

Lees verder

FemNa40