Ontharen bilnaad en schaamstreek nog taboe

De meeste schoonheidsspecialistes laten het ontharen van de bilnaad en de mannelijke schaamstreek aan zich voorbijgaan.

Mannen die een Boyzilian willen of hun bilnaad willen laten ontharen, kunnen bij slechts 11% van de professionele schoonheidsspecialistes terecht.

Dit blijkt uit onderzoek van het Beautyspot.nl Trendpanel dat bestaat uit 750 schoonheidsspecialistes.

 

Letterlijk blootgeven

Het volledig ontharen van de vrouwelijke schaamstreek is bij 26% van de schoonheidsspecialistes mogelijk. Nog steeds een klein percentage, maar duidelijk hoger dan dat van de mannen. Volgens Inge de Munnik, beauty-expert van Beautyspot.nl, vinden mannen het zelf ook niet prettig om de schaamstreek in een schoonheidssalon te laten ontharen.

'Mannen zijn bang dat de behandeling té pijnlijk is. Bovendien moeten ze zich letterlijk blootgeven aan de schoonheidsspecialiste, en daar voelen ze zich niet prettig bij. Daarom scheren veel mannen liever hun eigen schaamhaar.'

Minder intieme mannelijke lichaamsdelen welkom

Voor het ontharen van andere lichaamsdelen kunnen mannen bij veel meer beautyprofessionals terecht. Zo is het ontharen van de rug bij meer dan de helft van de schoonheidsspecialistes mogelijk (59%) en het haarvrij maken van de borst bij 41%.

'Het is duidelijk dat lichaamsdelen waar minder een taboe op rust door meer schoonheidsspecialistes deskundig worden onthaard. En bij deze behandelingen voelt de professional zich zelf ook wat minder ongemakkelijk,' aldus Inge de Munnik.

Harsen veruit het populairst

Harsen is in de schoonheidssalon de meest gebruikte ontharingsmethode van Nederland. Bij 72% van alle ontharingsbehandelingen wordt deze methode gebruikt. Op de tweede plaats staat sugaring met 13%,
een methode waarbij met behulp van suikerpasta wordt onthaard.

Op de derde plaats met 12% staat het definitief ontharen met behulp van IPL of laser. De prijzen van harsen en sugaring liggen vaak dicht bij elkaar. IPL of laser is een stuk duurder, maar dan blijft het haar na een aantal behandelingen ‘voor altijd’ weg.

De methoden kunnen overigens alle drie worden gebruikt bij het ontharen van man tot vrouw, van bovenlip tot bilnaad.

Over Beautyspot.nl

Beautyspot.nl is het online kennisplatform waar de beste beautyprofessionals bij blijven. Het doel van Beautyspot.nl, dat onderdeel is van JB digital, is de beauty professional zo succesvol mogelijk te maken in haar vak en haar salon. Maandelijks bezoeken ruim 40.000 beautyprofessionals het platform.

Over het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd onder leden van het Beautyspot.nl Trendpanel, een representatief panel dat bestaat uit 750 beautyprofessionals die bij de Kamer van Koophandel staan geregistreerd in de rubriek: 'schoonheidsverzorging, pedicures en manicures'. Van de panelleden is 60% lid van Anbos,
de brancheorganisatie voor gediplomeerde schoonheidsspecialistes.

Gerelateerde artikelen

FemNa40