No animals, no chemicals:          shampoo & conditioner

Al eerder hadden we jullie verteld dat wij alle producten van Paul Penders onder de loep zouden nemen en waarom ook weer?

Omdat deze producten WEL 100% diervriendelijk en chemicaliën vrij zijn.

 

Naarmate met het ouder worden, sta ik hier meer bij stil en door ons netwerk zijn we dit prachtige assortiment verzorgingsproducten tegengekomen.

Of het nu met bewuster leven te maken heeft of niet, het feit is dat ik alleen nog plantaardige en biologische producten wil gaan gebruiken.

Dat heeft niets met ‘geitenwollen’ sokken te maken; ik houd nog steeds van mooie spullen en geniet volop van het leven wat betreft ook eten en wijn en dergelijke. 

Door er meer over te lezen bij FemNa40 ben ik me gaan beseffen dat ik wel gezond kan eten en sporten, maar als ik dan vervolgens van alles op mijn huid smeer met chemische of dierlijke ingrediënten die in mijn lichaam terechtkomen, is dat een beetje krom en absoluut niet de bedoeling.

Mijn bevindingen na slechts drie weken…
 

Time Release Jasmine Shampoo 200 ml
De shampoo ruikt heerlijk naar jasmijn. Het is een dikkere (rijkere) substantie dan dat ik gewend ben bij andere shampoos. De shampoo is heel geconcentreerd en je hebt daardoor maar weinig nodig.

Bij het wassen schuimt het bijna niet (eerlijk gezegd moest ik daar het meeste aan wennen). Dit komt omdat er geen chemische bestanddelen in zitten.

Deze bestanddelen drogen het haar en de hoofdhuid uit, veroorzaken klitten en gespleten haarpunten en zijn zelfs vaak de oorzaak van irritaties.

Herbal Lemon Conditioner 200 ml
Deze conditioner ruikt heerlijk fris naar citroen, ook deze crème is dikker, je haar wordt super zacht en vooral niet slap. Mijn haar kon ik nog goed in model brengen; dat heb ik wel anders meegemaakt, dan hing het slap langs mijn hoofd en was er geen model in te krijgen.

Al met al vind ik beide producten een echte aanrader om de redenen die je hierboven leest.

Ik geef jullie ook de link naar de website waar je meer kunt lezen over wat er allemaal in deze producten is verwerkt (normaal doen we dat niet, maar dit is belangrijke informatie voor ons allemaal).

Link

Deze shampoo heeft een zuiverende werking op basis van biologische olijfolie. De shampoo produceert slechts een kleine hoeveelheid schuim en geeft het haar een schone, zachte en glanzende uitstraling. Aanbrengen op het haar, laten intrekken en vervolgens uitspoelen. Een op natuurlijke citroenstoffen gebaseerde conditioner. Geeft het haar volume en een zijdezachte uitstraling. Citroen etherische olie en organische appelcider zorgen voor een heerlijke geur en fris gevoel. Na het wassen met de shampoo aanbrengen op het haar, na het inwerken uitspoelen.
Time Release Jasmine
Shampoo 200 ml
€ 16,00
Herbal Lemon
Conditioner 200 ml
€ 16,00

 

Gerelateerde artikelen

Ben jij blij met je kroeshaar?

Door:

Andrélon en Myblackhair.nl vroegen aan ruim 350 vrouwen naar de ervaringen met hun kroeshaar. Wist je dat 98% van de vrouwen met kroeshaar niet van haartype zou willen ruilen?

Lees verder

Curly Girls

Door:

Jaren geleden was ik in Chicago voor een beurs en werd ik op straat aangesproken door iemand die me vroeg: ‘oh are you also one of those curly girls?’ Op mijn verbaasde blik kreeg ik al snel de volgende uitleg.

Lees verder

FemNa40