Curly Girls

Jaren geleden was ik in Chicago voor een beurs en werd ik op straat aangesproken door iemand die me vroeg: ‘oh are you also one of those curly girls?’
Op mijn verbaasde blik kreeg ik al snel de volgende uitleg.

Er was veel media-aandacht geweest over een methode hoe je mooi krullend haar kreeg en aan mijn haardos te zien dacht de dame in kwestie dat ik daar zeker al aan meedeed.

 

Nu was ik destijds helemaal niet blij met mijn krullende haar, dat ik vaak met moeite in bedwang kon krijgen,
dus op zoek gegaan naar deze nieuwe methode en het boek, dat inmiddels was verschenen, gekocht.
Het verhaal was simpel en daardoor dus geloofwaardig!

Conditioner

In gewone shampoos zitten allerlei agressieve chemische stoffen waarmee je de natuurlijke vetten uit je haar wast en daardoor de hele natuurlijke balans verstoord. Daarna is het haar slap, dof en pluizig en moet je allerlei andere middelen gebruiken zoals schuim, oliën en gels om het weer een beetje in model te krijgen.

Volgens de curly girls methode stop je met de normale wasbeurt en reinig je je haar met een conditioner. En dan uiteraard eentje waaraan geen chemische stoffen zijn toegevoegd. Het is eigenlijk heel makkelijk; je maakt je haar nat en doe ruim conditioner in je hand, verdeel dit over je haar en was je hoofdhuid zachtjes. Daarna uitspoelen en klaar.

Eerlijk is eerlijk; het heeft me zeker een paar maanden volharding gekost voordat ik was overtuigd. Want ja, mijn haar zag er vrijwel direct veel beter uit. Maar nee, mijn haar voelde niet meer aan zoals ik gewend was na het wassen.

Bij de kapper moesten ze trouwens ook even aan mijn nieuwe gewoonte wennen. En na de eerste negatieve reacties, stelt mijn kapper ook dat mij haar veel gezonder is geworden; geen gespleten punten, pluizen of klitten meer.

Natuurlijke basis

Ook heb ik verschillende merken conditioners geprobeerd, want de ene heeft echt een andere werking dan de andere. Inmiddels ben ik al jaren verder en nog altijd krijg ik complimenten over mijn krullen en kleur van mijn haar.

Het vinden van een natuurlijke conditioner is overigens niet zo makkelijk, want in de meeste haarproducten zitten chemische of zelfs dierlijke bestanddelen (!). Wat dat aangaat was ik blij toen ik het assortiment verzorgende producten van Paul Penders ontdekte.

Met een heel duidelijke stelling NO ANIMALS NO CHEMICALS maakt hij duidelijk volkomen wars te zijn van dierproeven of het gebruik van dierlijke en/of chemische ingrediënten in zijn producten.

Scalp lotion

Naast de conditioner die ik zelf gebruik heeft Paul Penders ook een normale shampoo en voor mensen met hoofdhuidproblemen, een scalp lotion. Mijn man heeft altijd last gehad van roos en gebruikte altijd de meest agressieve shampoos.

Sinds kort is zelfs hij overgestapt op deze Paul Penders shampoo en zijn haar en kapsel zagen er binnen een paar weken al veel gezonder uit. Af en toe heeft hij last van jeukerige wat schilferige plekken, dan masseert hij een beetje scalp lotion in en laat het gewoon opdrogen. Hij merkt direct het verschil. Mooi haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Het zoveel mogelijk vermijden van chemische stoffen helpt hier zeker bij.

Kijk maar eens op PaulPenders.nl voor het totale assortiment.

Gerelateerde artikelen

Ben jij blij met je kroeshaar?

Door:

Andrélon en Myblackhair.nl vroegen aan ruim 350 vrouwen naar de ervaringen met hun kroeshaar. Wist je dat 98% van de vrouwen met kroeshaar niet van haartype zou willen ruilen?

Lees verder

FemNa40