Ben jij tevreden met je vagina?

De sterkst opkomende plastisch chirurgische ingreep is misschien wel de labiareductie ofwel schaamlipcorrectie.

Iedereen zal zich kunnen voorstellen dat als je dagelijks last hebt van je schaamlippen doordat ze te lang/groot/breed zijn,
je er wat aan wilt laten doen.

Want als je pijn hebt wanneer je een spijkerbroek draagt of dat je niet normaal kunt fietsen, is het een uitkomst als je hieraan geholpen kunt worden.

 

Iets anders is het natuurlijk als je dit puur uit ijdelheid of erger nog uit onzekerheid doet en denkt dat je niet mooi genoeg bent van onderen. In de bladen staan veelal gecorrigeerde vagina’s waardoor we misschien een verkeerd beeld krijgen van wat normaal is.

Mannen en hun lid

Bij mannen wordt er van jongs af aan volop vergelijkend onderzoek gedaan. Dat begint onder de douche tijdens de gymlessen. Alles hangt voor ‘t grijpen en je kunt er haast niet, echt niet naar kijken. Mannen vergelijken vooral de grootte van de penis.

Bovendien zijn er ook nog eens tientallen vormen. Je hebt het paddenstoel type, potlood lid, de kromme,
de kleine, met en zonder tuit. Kortom, mannen zijn allang gewend aan het feit dat ze er niet allemaal hetzelfde uitzien en zitten daar dan ook niet mee.

Bij de dames ligt dat anders. Je vraagt meestal niet aan je vriendin of zus of je even mag kijken. Er wordt ons aangeraden zelf met een spiegel aan de slag te gaan en eens een blik te werpen tussen de benen.

Sommige vrouwen schrikken zich een ongeluk. Wat een ravage! In de zogenaamde mannenbladen zien ze er heel wat keuriger uit. Daar komt bij een aantal vrouwen (ook hele jonge) vaak de onzekerheid ook vandaan.

De Designer Doos is een feit

Is dit iets waar we ook weer aan moeten wennen? Net zoals botox en fillers? Of is dit een stap te ver? Als jij vindt dat je er vreselijk uitziet van onderen, waarom ga je daar dan niets aan laten doen? Je zou misschien wel je flaporen laten rechtzetten? Wat vinden jullie?

Heeft er iemand ervaring met deze operatie? Zou je dat willen delen met ons? Uiteraard kan dat anoniem en plaatsen we het onder een pseudoniem.

Foto

Gerelateerde artikelen

FemNa40