Voorkom ooglidcorrectie

Nog niet zo lang geleden heeft een van de lezeressen van Furrow een ooglidcorrectie ondergaan en de plastich chirurg waarschuwde haar dat ze dit zeker over 5 jaar weer nodig zal hebben.

Dat wilde ze niet! Is er iets dat een nieuwe ingreep kan voorkomen?

 

Plastisch chirurg Dr. Horatiu Dan, Essential Aesthetics: 'Ondanks dat een ooglidcorrectie in principe een poliklinische ingreep is die veel wordt uitgevoerd, wordt er naar mijn mening soms iets te luchtig over gedaan. Uiteindelijk blijft het toch een operatie, met een herstelperiode van ongeveer twee weken.

Als hij goed wordt uitgevoerd heb je er wel gemiddeld 7-10 jaar plezier van. Maar er zijn inderdaad methodes om de kwaliteit van de huid te verbeteren en op deze manier een nieuwe operatie uit te stellen.

De oorzaak van hangende oogleden is in veel gevallen genetisch bepaald. Aan het genetische aspect kun je helaas niets veranderen, maar ook de zon kan een achterliggende oorzaak zijn'.

Hangende oogleden

'De zon is onze grootste vijand. Als je al zonnebrandcrème gebruikt, dan is het meestal op je voorhoofd en op je wangen, maar niet op je ogen. Terwijl de huid daar juist het dunst is en dus extra gevoelig voor schade door de zon'.

Maar je vergeet waarschijnlijk niet alleen een zonnebrandcrème, de kans is groot dat je ook geen gewone dag- en nachtcrème op je oogleden smeert. Dr. Horatiu Dan: 'Je hoeft helemaal niet veel crème te gebruiken.
Het gaat om de frequentie, niet om de hoeveelheid. En gebruik ook vaker een oogmasker om de huid van je ogen soepel te houden. Zelfs een komkommer op je ogen of koude compressen zijn goed'.

Ooglidcorrectie

Voor een goed resultaat is het natuurlijk het allerbelangrijkst dat je kiest voor een goede chirurg. 'Ga niet voor de aanbieding. Het is belangrijk dat de chirurg de tijd voor je neemt. Soms heb je namelijk een wenkbrauwlift nodig en helemaal geen ooglidcorrectie. Het moet goed zijn, het blijft een cosmetische ingreep aan je gezicht. Als het te goedkoop is, dan moet je je afvragen waarom dat zo is. Goede kwaliteit kost nu eenmaal geld.
Dit geldt ook voor chirurgie'.

Ook al kies je voor de beste chirurg, ga je dagelijks met koude compressen aan de slag en gebruik je de meest luxe crème, een ooglidcorrectie is geen operatie voor het leven. 'Het is normaal dat je huid weer verder gaat zakken, ook na een ooglidcorrectie. Een operatie lost niet alles op. Maar door je huid goed te verzorgen en een zonnebrandcrème te gebruiken kun je echt lang effect hebben van je ooglidcorrectie'.

Foto:www.furrow.nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40