Winter (beauty)plan

De winter wordt gezien als de meest depressieve tijd van het jaar. Rond 20 januari wordt het hoogtepunt dan ook bereikt.

Toch heeft het helemaal geen nut om bij de pakken neer te gaan zitten.

 

Integendeel: we staan aan het begin van een heel nieuw jaar! Als je het leven ziet als een cirkel, een ‘circle of life’ dan kan het zomaar zijn dat je makkelijker door de wintermaanden heen komt. Ieder seizoen heeft zijn mooie en minder mooie kanten.

De wintertijd is dé tijd om naar binnen te keren, in jezelf en in je huis. Een tijd om alles wat zich heeft geopenbaard in het voorjaar en zomer via de herfst een plekje te geven in de winter. Dat is toch prachtig!

Neem in de donkere maanden van het jaar de tijd voor jezelf, verwen jezelf zo nu en dan en maak jezelf mooi door te sporten of een nieuw kapsel en bijpassende make-up. Zie de winter als aanloopje naar de lente.

Je gezicht

Vraag je in deze tijd eens af hoe het gaat met jouw huid. Hoe lang is het geleden dat je bij de schoonheidsspecialiste bent geweest voor een gezichtsbehandeling? Als je hierop antwoord dat het bezoek aan een schoonheidsspecialiste best lang geleden is, dan kun je twee dingen doen. Je gaat of je gaat niet!

Ga je niet, geen probleem, dan kun je je huid ook thuis een oppepper geven. Neem een rustig moment op de dag, zet relaxte muziek op en verzorg je huid met een lekker masker. Verwijder make-up resten met een mild reinigingsproduct en maak de huid schoon met een tonic zonder alcohol.

Verwijder nu de dode huidcellen met een zachte scrub. Daarna breng je een hydraterend of voedend masker aan. Verwijder het masker na de voorgeschreven tijd en breng een hydraterende of voedende crème aan.

Je lichaam

Als je je ook afvraagt hoe lang het geleden is dat jij je lichaamshuid hebt gescrubd en verzorgd, dan kun je daar ook even bij stil blijven staan. Je lichaam heeft in maanden geen zonnetje meer gezien en is verstopt geweest onder een dikke laag kleding.

Scrub je lichaamshuid zacht en schoon met een lichaamscrub. Zet je huid daarna heerlijk in de crème.
Of trakteer jezelf op een geparfumeerde bodylotion. Sommige crèmes en lotions ruiken zo lekker dat het een feest is om ze te gebruiken. Het parfum hangt de hele dag als een feestelijke wolk om je heen.

Je handen

Ook je handen kun je verwennen en verzorgen met een masker. Er zijn speciale handmaskers te koop. Net zoals je gezichtshuid heeft ook de huid van je handen het in de winter zwaar te verduren. Tijd dus om extra aandacht aan de verzorging van je handen te besteden.

Vooral de handmaskers met bijpassende handschoenen die tegenwoordig in parfumeries te vinden zijn,
geven goede resultaten. Breng de crème ruim aan, trek de handschoenen aan en geniet van een kwartiertje gedwongen rust.

Ontharen

Verzorging zit hem niet alleen in maskers en crèmes. Onder verzorgen of uiterlijke verzorging valt ook het onderwerp ontharen. In de winter lijkt dit misschien niet nodig, omdat niemand het ziet. Maar psychologisch gezien is het veel fijner als je lichaam, ook in de winter, goed verzorgd is.

Dus verwijder de haartjes op je onderbenen, onder je oksels en ja, fatsoeneer ook je bikinilijn. Je zult je zoveel beter, mooier en verleidelijker voelen.

Tenen en nagels

In de wintermaanden zijn je voeten vaak verstopt in warme sokken en dikke schoenen. Soms ook doorweekte schoenen. Je nagels kleuren donker. Tijd om er iets aan te doen.

Geef je voeten een voetbadje, schrob de nagels schoon, knip ze kort en geef ze een kleurloos lakje (gekleurde lak kan tot de zomer wachten en zal in de winter alleen maar ongezien afbladderen). Dat voelt veel beter, toch?

Bereid je voor op het voorjaar!

Als je jezelf zo nu en dan lekker de tijd gunt voor een lekker masker, bad o.i.d. dan is het ook fijn om weer in de spiegel te kijken. Bekijk je lichaam kritisch. Wat moet er gedaan worden voordat je je met goed fatsoen in bikini kunt vertonen?

Maak een plan van aanpak voor de komende maanden. Bedenk wat je gaat doen om stralend voor de dag te komen en kom de volgende dag gelijk in actie. Niet alleen werkt het idee dat je aan je lijf werkt inspirerend, maar het helpt je ook de sombere winterdagen door.

Gerelateerde artikelen

After Summer

Door:

De meeste mensen hebben de vakantie inmiddels weer achter de rug. We genieten nog na, maar hebben ook ons vizier weer op de toekomst gericht.

Lees verder

FemNa40