Wittere tanden zonder bleken

Het hoeft niet duur te zijn om een mooi witter gebit te hebben.

Om wittere tanden te krijgen, geef ik je 5 budget tips die spontaan een glimlach op je gezicht toveren.

 

Bruin zonder zon

Een kleurtje in je gezicht zorgt er automatisch voor dat je tanden witter lijken. Hoe bruiner je huid, hoe witter je tanden lijken. En zelfs je ogen komen beter uit. Gebruik een selftanner of kies voor een bronzer om je gezicht te voorzien van wat kleur. Combineer je dit met koele lipstick tinten, zoals bijvoorbeeld blauw of paars, dan creeër je helemaal de illusie van witte tanden.

Ook een rode lippenstift kan je tanden laten stralen vanwege het enorme contrast tussen rood en wit.
Wedden dat je complimentjes krijgt over je nieuwe looks?

Voorkom tandplak

Flossen met behulp van tandenstokers en natuurlijk twee keer per dag tandenpoetsen. Het kost (bijna) niks en door je gebit goed te verzorgen voorkom je aanslag.

Tandplak kan namelijk ook voor schaduwen in je mond zorgen, waardoor je tanden ineens een stuk minder wit lijken. Aangezien de mondhygiëniste en/of tandarts tandplak kunnen verwijderen dat je met een tandenborstel niet kunt, staat een halfjaarlijks bezoek aan de tandartspraktijk natuurlijk ook in je agenda.

Whitening tandpasta

‘Direct zichtbaar witte tanden. Misschien worden je tanden er niet echt witter van, maar whitening tandpasta kan niet ontbreken als het gaat om een mooi gebit. Deze tandpasta zorgt er namelijk voor dat je tanden gaan glimmen, waardoor ze optisch witter lijken. Kies wel voor een tandpasta die je glazuur intact houdt of zelfs extra beschermt.

Drink met een rietje

Het ziet er misschien ietwat gek uit, maar wil je verkleuring van je tanden voorkomen, dan drink je koffie, thee, frisdrank, wijn of smoothies het liefst met een rietje.

Zie je jezelf nog niet met een rietje van je dagelijkse cappuccino genieten, dan kun je ook proberen om je koffie boven je tong te drinken of na afloop je mond te spoelen met water. Vermijd sowieso zo veel mogelijk zure dranken. Zelfs met een rietje zijn citroen en limoensap en jus d’orange niet goed voor je gebit.

Deze zuren ontkalken je glazuur, met tandplak en eventueel zelfs gaatjes tot gevolg.

Aardbeien en dan vooral de zaadjes mogen dan weer wel. Het zuur van dit fruit heeft juist weer een positieve werking op de kleur van je tanden.

Goed kauwen

Goed kauwen en vooral veel harde groentes en fruit zorgen ook voor witte tanden. Het kauwen stimuleert de aanmaak van speeksel dat voor een natuurlijke bescherming van je glazuur zorgt. En vooral met harde groentes zorg je voor extra wrijving, waardoor ze het plak van je tanden verminderen.

Hoe hard je eten ook is en hoe goed je ook kauwt: er is geen enkel excuus om niet minimaal twee keer per dag je tanden (al dan niet met whitening tandpasta) te poetsen.

Furrow

Foto

Gerelateerde artikelen

Biofilm

Door:

In mijn vorige artikel heb ik uitgelegd dat bacteriën vaak voorkomen in gemeenschappen. In dit artikel wil ik meer vertellen over een zeer gespecialiseerde gemeenschap: de biofilm.

Lees verder

FemNa40