Wat te doen tegen zweetvoeten?

Misschien heb je er zelf geen last van, maar ik weet zeker dat je iemand kent die ermee zit... Zweetvoeten!

Na het werk lekker met je sokken op de bank of na het sporten in de kleedkamer. Het is onaangenaam, vervelend en meestal een bron van ergernis.

 

Het vocht dat uit de 100.000 kliertjes in iedere voet wordt uitgescheiden, heeft van zichzelf niet de penetrante geur. Het zijn de zuren, zoals boterzuur en valeriaanzuur en bacteriën die het vocht afbreken die de onaangename geur veroorzaken.

Daarnaast zijn zweetvoeten ook een gemakkelijke prooi voor schimmels. Gelukkig kunnen we iets aan deze zweetvoeten doen! Vijf handige tips op een rij om af te rekenen met de onaangename geur en vochtige voeten.

Wassen

Was je voeten elke dag met koud of lauw water. Gebruik geen zeep en droog je voeten goed af, vooral tussen je tenen.

Schoenen

Draag ademende schoenen. Leren of speciaal ventilerende schoenen zijn het beste.
Vermijd kunststofmaterialen zoals rubber en nylon. Wissel dagelijks van schoenen zodat ze steeds goed kunnen drogen.

Sokken

Draag altijd sokken van wol en katoen. Vervang je sokken elke dag en gebruik geen wasverzachter. Wasverzachter zorgt ervoor dat de sokken minder vocht op kunnen nemen.

Eelt

Zorg ervoor dat je voeten eelt-vrij zijn. Eelt neemt veel vocht op. Dit vergroot de kans op voetschimmel.

Boorzuurschilfers

Voetcare® poeder bevat boorzuurschilfers. Dit zijn zilverachtige schilfers van borium, zuurstof en waterstof. Deze schilfers nemen het transpiratievocht op en voorkomen zo een onaangename geur. De voeten blijven droog. Daarnaast zijn boorzuurschilfers bacterie- en schimmeldodend.

Het gebruik van Voetcare® is zeer eenvoudig. Strooi 's avonds een theelepeltje Voetcare® in je schoenen.
Stap 's morgens in je schoenen, met of zonder sokken (verwijder Voetcare® niet uit je schoenen!) en herhaal dit 5 tot 8 dagen.

Je voeten zijn weer fris, schimmelvrij en ruiken heerlijk!

Gerelateerde artikelen

Dyshidrotisch eczeem

Door:

Dyshidrotisch of blaasjeseczeem. Hoe je het ook noemt of schrijft, vervelend is het zeker. Je krijgt regelmatig kleine blaasjes krijgt op je vingertoppen die na een paar dagen openspringen.

Lees verder

FemNa40