Het is volop festivalseizoen

Filmfestivals, kunstfestivals, dancefestivals waar je ook kunt eten en foodfestivals waar je ook kunt dansen. Allemaal leuk, maar de festivalwijn is vaak niet te drinken. Dames en heren, er gloort licht aan de festivalhorizon.

Het Bacchus wijnfestival is hier! Drie dagen lang wijn wijn wijn. Alléén maar wijn? Nee joh, dit is een wijnféstival. Dus kun je er in ultieme festivalsfeer natuurlijk ook massa's hapjes en dansjes doen. Voel je die zon doorkomen? Hallelujah!

 

Bacchus

Bacchus kennen we als god van de wijn, druivenoogst en gisting. Maar ook als god van de roes en van de dronkenschap. Hij trok met een stoet van dieren en bezeten vrouwfiguren rond, waarbij er beruchte drank-, dans- en seksfeesten (bacchanalen) gehouden werden.

In veel verhalen werd hun buitensporige gedrag als voorbeeld van de negatieve effecten van teveel alcohol gebruikt. Hmmm... lekker dan. Gelukkig bracht Bacchus niet alleen losbandigheid, hij leerde de mensen ook hoe ze druiven konden telen. Kijk en dáár zijn we dan wél weer heel erg blij mee!

Geen onbehoorlijke praktijken

Wat dan wel? Tien Amsterdamse wijnkoperijen. Welke? Komt ie; B.J. de Logie, Bolomey Wijnimport,
Chabrol Wines, De Wijnschuur, Henri Bloem, Okhuysen, Sprezzatura, Vindict Wine, Vleck wijnen en
Wijnkoperij de Hermitage. Die nemen allemaal 25 van hun fijnste wijnen mee. Dat betekent 250 verschillende wijnen uit alle windstreken. Nogmaals: hallelujah!

Leuk, dat drankgelag, maar je zei dat er ook gedanst kon worden? Klopt! Van funk en jazz tot dikke deephouse en progressieve electro. Jasper Wolff en The Spacegirls komen draaien, de Deeldeliers swingen de pan uit en
De Witte Snor serveert melk en speelt de blues als medicijn tegen de blues.
Check de volledige muzikale line-up hier.

Wijn-spijs-technisch valt er ook niets te klagen

Wat? Het Bacchus Wijnfestival

Waar? In het Amsterdamse Bos
Wanneer? 5,6 en 7 september
Wakosda? 12,50 euro. Bestel hier je ticket!

Gerelateerde artikelen

FemNa40