Grachtenfestival Amsterdam

Vrijdag 20 juni is de kaartverkoop voor de 17e editie van Grachtenfestival Amsterdam van start gegaan. Van 15 t/m 24 augustus zindert de hoofdstad van klassieke muziek en jazz, uitgevoerd door jong toptalent. Met 250 uitvoeringen op ruim 90, veelal bijzondere locaties presenteert Grachtenfestival Amsterdam met als thema Óndersteboven' een zeer gevarieerd programma, waarin klassieke muziek en jazz in al hun aspecten te horen zijn. 

 

Nieuwe locaties en verborgen parels

Ook dit jaar verrast Grachtenfestival Amsterdam met bijzondere locaties. Zo zijn er concerten in de (nog niet toegankelijke) fiets- en voetgangerstunnel onder station Amsterdam Centraal, maar ook in het Logegebouw van de vrijmetselaars en voormalige schuilkerken. De winnaar van de Vakjuryprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours, accordeonist Vincent van Amsterdam, geeft een concert in metrostation Vijzelgracht van de toekomstige Noord/Zuidlijn.

Meesterlijk!

De Wintertuin van NH Grand Hotel Krasnapolsky, waarvan kenners zeggen de akoestiek minstens zo goed is als die van de Kleine Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw, is het decor voor de serie 'Meesterlijk!'. In deze reeks van vier concerten worden jonge meesters gekoppeld aan doorgewinterde meesters uit het vak. De serie wordt op maandag 18 augustus geopend met een concert van Judith van Wanroij (winnaar van de GrachtenfestivalPrijs 2010) en pianist Willem Brons.

Muziektheater

Met de nieuwste productie van Operafront, 'Così fan tutte' (in een bewerking van Lotte de Beer), een uitvoering van Bernsteins 'Candide' en 'Vom Fischer und seiner Frau' komt Grachtenfestival Amsterdam met een uitgebreid muziektheaterprogramma. 'Candide' wordt uitgevoerd door de Nederlandse Reisopera in een Nederlandse vertaling van Willem Wilmink. 'Vom Fischer und seiner Frau' wordt uitgevoerd in een nieuwe kamermuziekbewerking van dirigent Ivo Meinen.

Amsterdam World Jazz City 2014

Jazz is dit jaar nadrukkelijk aanwezig in de programmering van Grachtenfestival Amsterdam, vanwege Amsterdam World Jazz City 2014. Zo is jazzsensatie Windkracht 7 te horen en te zien tijdens het Singelgrachtconcert op woensdag 20 augustus. De huisband van de North Sea Jazz Club, The Fresh Cuts, treedt viermaal op met een jong talent in de serie '5* Jazz'. Jazzliefhebbers komen verder aan hun trekken met concerten van de Dutch Concert Big Band en de serie 'Late Night Classics meets…', waarbij jazz en klassiek ondersteboven worden gekeerd tot een uitstekend in het gehoor liggend geheel.

Op de website van het grachtenfestival kan je bekijken welke dag wie, waar speelt en online zijn er kaaten te bestellen via het concert overview

De Festivalkassa
Je kan ook ter plekke kaarten kopen via  de Festivalkassa in het Festivalcentrum Theater Bellevue, Leidsekade 90 Amsterdam.
Openingstijden:
vr 15 augustus: 15:00 - 22:00 uur
za 16 t/m za 23 augustus: 10:00 - 20:00 uur
zo 24 augustus: 10:00 - 16:00 uur
Je betaalt geen transactiekosten.

Filmpje impressie grachtenfestival 2013

 

Bron

Gerelateerde artikelen

FemNa40