North Sea Jazz Festival

Het North Sea Jazz Festival heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een groots internationaal evenement en is dit jaar van 11 t/m 13 juli in Ahoy Rotterdam.

We zijn in de loop der jaren gegroeid naar vijftien concertzalen, circa dertienhonderd musici en een bezoekersaantal dat jaarlijks tussen de vijfenzestigduizend en zeventigduizend ligt.

Sinds 2006 wordt het festival bovendien in een nieuwe en ruimere locatie georganiseerd:
Ahoy Rotterdam.

 

North Sea Jazz staat ook buiten onze landsgrenzen bekend als het evenement waar in drie dagen het verleden, heden én de toekomst van de jazz langskomen. Naast die stevige basis van jazz komen veel genres voorbij,
zoals blues, soul, funk, hiphop, world, pop en nog veel meer.

Naast optredens van bekende namen als Nat Adderley, Erykah Badu, Paul Anka, Steve Coleman, Miles Davis, Candy Dulfer, Ibrahim Ferrer, Ella Fitzgerald, Alicia Keys, Lionel Hampton, Al Jarreau, B.B. King, Wynton Marsalis, Trijntje Oosterhuis, Jamiroquai en The Zawinul Syndicate, biedt het North Sea Jazz Festival ook nieuw talent een podium om door te breken.

Enkele namen van artiesten die op het North Sea Jazz Festival voor het eerst werden geïntroduceerd aan het Europese publiek zijn: Shirley Horn, Tania Maria, Roy Hargrove en Rachelle Ferrell.

Dit alles maakt North Sea Jazz zo uniek. Een festival waar onder één dak drie dagen lang jazzmuziek uit het verleden, heden en de toekomst wordt gepresenteerd.

Eten en drinken

Op het festival is het niet alleen genieten van prachtige muziek, maar ook van heerlijk eten en drinken.
Van Thaise curry’s tot pizza en alle wereldgerechten er tussenin, van bier tot tropische cocktails: je vindt talloze lekkernijen bij de vele horecagelegenheden.

Net als vorig jaar strijkt een tijdelijke vestiging van twee sterrenrestaurant De Zwethheul neer op North Sea Jazz, waar topkok Mario Ridder zijn bezoekers culinaire hoogstandjes voorschotelt.

Ook de in Amsterdam gevestigde North Sea Jazz Club richt voor de gelegenheid een filiaal in op het festival, waar bezoekers kunnen genieten van dinerconcerten.

Nieuw is de in Rotterdam en omstreken ‘wereldberoemde’ hotdogstand van Hans Worst. Een overzicht van alle andere aanwezige horeca vind je hier.

Festivalmunten

Bij alle stands kun je betalen met speciale festivalmunten die te verkrijgen zijn bij de balie in de entreehal en bij uitgiftemachines op verschillende locaties (betaling met pin). De munten kunnen tot het einde van het festival geretourneerd worden aan de kassa bij de uitgang.

Winkelen

Winkelen kan naar hartenlust op North Sea Jazz. Je vindt shops en stands op verschillende locaties, met daarin alles van je gading: elpees en cd’s, boeken en tijdschriften, muziekinstrumenten, sieraden, kleding en kunst.

De populaire North Sea Jazz merchandise zoals T-shirts, posters en nog veel meer zijn te koop op verschillende plekken. Daar zijn ook de meest recente tijdschema’s en de Who’s Who Festival Guide te verkrijgen.

Kaartverkoop: website

Bron

Gerelateerde artikelen

FemNa40