De keerzijde van Curaçao

Blauwe zee en altijd zon. Met een cocktail onder een palapa zitten. In je bikini paraderen over de stranden.

Paradijs niet waar?

 


Ik zie je al glunderen en genietend uitkijken naar je vakantiebestemming op Curaçao. Heerlijke salsa muziek en de warmte komen je met een lach tegemoet. Ja Curaçao is een heerlijk eiland en ik wil hier tot aan mijn dood blijven.

Maar Curacao heeft ook een keerzijde die we niet zien in de vakantie brochure. Als het wel gezien wordt dan heeft helaas menig mens dikke vette oogkleppen op.

Curaçao is voor ons mensen een paradijs maar voor de trouwe viervoeter een HEL! En dan bedoel ik echt een HEL. Honden zijn op Curaçao zoiets als een mug die je mag martelen en doodslaan en niemand kijkt er van op.

Ik heb nog nooit een land gezien waarin er geen enkele wet is die de honden in bescherming neemt.

Wist je dat er pups zijn die gewoon levend in dozen in de bosjes gegooid worden?

 

Wist je dat de eigenaren van deze pups de pootjes dan vastbinden zodat ze niet achter de auto aanrennen?

Wist je dat er zulke uitgemergelde honden zijn en zo zwak als ze zijn, ze alsnog met stenen bekogeld worden?


Wist je dat honden hier vaak aan een riem liggen en de riem vergroeid is met de huid, de riem zo kort is en daardoor niet in staat zijn om op te staan? Gewoon bij mensen thuis.


Wist je dat er vechthonden zijn op Curaçao? Die worden voor de lol ingezet en vervolgens met ernstige verwondingen aan de kant van de weg gedumpt en daar sterven ze.


Wist je dat deze honden ook maar gewoon hier geboren worden en er niet om gevraagd hebben om op deze wereld te komen? 

Dit wist je niet hè?

De keiharde werkelijkheid waar vele hondenliefhebbers dagelijks mee te maken hebben. Dweilen met de kraan open hoor ik aan een stuk door. Dagelijks ontvang ik beelden van deze honden. Ik moet er van huilen en kan niet begrijpen dat er mensen zijn die zo omgaan met dieren.

Onlangs werd ik in contact gebracht met Rosanna Kluivert die zich al jaren inzet voor het dierenleed. Een groot hart heeft ze en zij gebruikt elke minuut van haar verblijf op Curaçao om naar alle asiels te gaan. Ze trapt op de rem van haar auto om met gevaar voor eigen leven een hond te redden. 

Samen met haar man geeft ze voorlichting op de scholen. Omdat kinderen de toekomst zijn en zij wellicht het tij kunnen keren hier. Met de juiste voorlichting kunnen we deze kinderen leren dat honden een echte vriend kunnen zijn, dat honden ook liefde, eten en zorg nodig hebben. 

Dat honden er niet zijn om bekogeld te worden en wreed te behandelen.

Nieuws item


Vorige week hebben we met een groep vrouwen een avond met elkaar doorgebracht bij Rosanna thuis om eens te brainstormen hoe we het nu kunnen aanpakken op Curaçao.

Deze avond ontmoette ik Samira. Een Nederlands meisje die hier een aantal jaren geleden is komen wonen en die zich a la minute het lot van de honden aantrok.

Hoewel ik al geruime tijd haar naam had gehoord op het eiland en wist dat ze iets met honden deed, was ik stom verbaasd dat er een dapper, heel dapper meisje voor mij stond van slechts 23 jaar.

Mind you 23 jaar! Zij zet zich 24/7 in voor de honden op het eiland. Gebruikt haar eigen huis als opvang,
betaalt alle dierenartsrekeningen uit eigen zak, als het niet gedoneerd wordt.

Gelukkig zijn er inmiddels verschillende fosters op het eiland. Samira rijdt het hele eiland rond en daar waar ze net weer 1 hondje gered heeft, komt de volgende melding alweer binnen. Rosanna heeft haar in haar hart gesloten en geeft haar alle hulp waar nodig.

Zelf heeft Rosanna al 70 honden mee naar Nederland kunnen nemen en onder kunnen brengen bij liefdevolle gezinnen. Een druppel op een gloeiende plaat, maar elke hond die gered wordt, is er een en dat is een begin!

Samira heeft onlangs haar stichting opgericht Rescue Paws Curaçao Foundation. Bewonderingswaardig en veel moed om dit te doen terwijl er vanuit de regering niets gedaan wordt om het leed tegen te gaan, de mensen gewoon structureel honden mishandelen. 

We hebben nu een klein team en een ieder zet zich op zijn eigen manier in. We moeten bij de basis beginnen roepen we steeds, maar hoe pakken we het aan?

1. Steriliseren (zo worden er minder pups geboren).
2. Inenten (hondenziekte en karpattenziekte).
3. Voorlichting aan de bevolking (als je nooit geleerd hebt dat honden lief zijn dan weet je dus ook niet beter).
4. Liefde geven (heel veel liefde geven, gelukkig zijn er vele mensen die zich wel het lot aantrekken).
5. Fosters vinden die deze lieverds opvangen, zowel in Nederland en hier op Curaçao.
6. Uiteindelijk adoptie gezinnen vinden.

Voor de liefde is geen geld nodig, maar voor de andere zaken natuurlijk wel. Op dit moment wordt alles uit eigen zak betaald. Ik vraag niet snel iets, maar ik vraag iedereen die dit leest haar hand eens over het hart te strijken voor de honden op Curaçao.

Steun RESCUE PAWS CURAÇAO FOUNDATION door een donatie te doen. Mail mij als je iets wilt doen op denise@hpv-bv.nl of bel mij op +59995207107.

Wil je doneren om te helpen de honden op Curaçao te redden, dan kan dat op NL50RABO0309263964 ten name van S.baotman.

Stuur haar hondenvoer, stuur haar vangkooien, stuur haar alle support! DONEER! Alle hulp is welkom. Onze dank is groot!

Like haar Facebook

Gerelateerde artikelen

Bloemrijke natuur

Door:

Op maandag 2 maart jl. ging de eerste gemeenschappelijke actie van Weleda en Natuurmonumenten van start. Het doel: 100.000 m² bloemrijke natuur creëren.

Lees verder

FemNa40