Stichting Lymph & Co organiseert De Hollandse 100

In 2013 is bij prins Bernhard jr lymfeklierkanker geconstateerd.

Door zijn eigen ervaring met deze ziekte wil de prins geld ophalen voor onderzoek naar lymfeklierkanker.

Het eerste evenement om geld in te zamelen staat gepland voor 8 maart 2015: De Hollandse 100.

 

Er wordt 10 km geschaatst en 90 km gefietst. Natuurlijk bindt de prins zelf ook de ijzers onder en is intussen wel wat gewend als het gaat om doorzettingsvermogen. Hij geniet extra van de mooie dingen in het leven.

Volgens de prins is er veel onderzoek nodig om nog meer patiënten te kunnen genezen. Stichting Lymph & Co hoopt een half miljoen euro in te zamelen voor een vierjarig kankeronderzoek naar betere behandelingen die uitgevoerd worden door het AMC in Amsterdam.

In Nederland krijgen jaarlijks vierduizend mensen de diagnose lymfeklierkanker. Volgens de stichting overlijden er per jaar duizend mensen aan deze ziekte. Rosanna Kluivert, die 2 jaar geleden ook lymfeklierkanker kreeg en door een intensieve chemotherapie en driemaandelijks preventief onderzoek werd behandeld, kan zij de draad weer oppakken. Zij gaat ook zondag 8 maart de 10 km fietsen in Biddinghuizen.

Ambassadeurs van het fonds zijn: Patrick en Rosanna Kluivert, Simon Keizer, Maarten Hoogstraten,
Monique des Bouvrie en Hubert Deitmers.

Inschrijving

Schrijf je in voor De Hollandse 100! Via deze website kun je een eigen deelnameprofiel aanmaken en wordt iedereen blijvend op de hoogte gehouden. De deelnemers kunnen ook sponsoren werven. Zodat niet alleen persoonlijke energie wordt ingezet om dit sportieve doel te bereiken, maar ook een financiële bijdrage wordt geleverd aan de stichting Lymph & Co.

De Hollandse 100 is op zondag 8 maart 2015 in het FlevOnice in Biddinghuizen.
De Hollandse 100 bestaat uit: 10 km schaatsen en 90 km fietsen.
De Familie 10: bestaat uit 10km schaatsestafette met vier deelnemers.

www.dehollandse100.nl
Facebook

Gerelateerde artikelen

FemNa40