Doktersrecept: 10x per dag even lachen

Je kunt overal lachen toepassen, op je werk,
tijdens het douchen, in de auto, tijdens het koken, thuis.

Er zijn zat momenten dat je kunt lachen. Om meer te lachen kun je het doktersrecept volgen.

Hoe meer je lacht hoe meer geluk in je leven.

 

Je hebt een keer een lachworkshop gedaan. Je komt enthousiast thuis. Daar snappen ze er niets van natuurlijk. Hoe grappig is dat nou, zomaar lachen? Leuk. Je bent een positief ingesteld mens. Je houdt gewoon van lachen. Je hebt vaak de lachers op de hand. En je wil er wel eens mee spelen. Met die lach.

10 maal daags, direct toe te passen

Deze oefeningen geef ik vaak aan de deelnemers mee na een lachworkshop. We hebben dan goed geoefend en het is fijn om een tip te hebben voor thuis. Hiermee kun je de hele dag lachen. Just what the doctor orders.

Lachen in bed

Rek je eens stevig en languit uit en zeg 'whoeaaaaa' en 'aaahhaaaa' en 'hahahahaha'.

Lachen onder de douche

Doe de operalach. Tijdens de lachworkshop geef ik de instructie om elkaar de lach toe te zingen, met grootse gebaren en groots geluid. Dit doen we na een aantal andere oefeningen natuurlijk, anders is het wel heel gek. Maar thuis kun je dit gewoon onder de douche doen. Laat de buren meegenieten. En geniet zelf ook.

Lachen bij het aankleden

Lachwinkel - Blije sokken. Kleed je aan en wordt met ieder kledingstuk vrolijker en vrolijker. Grinnik bij je sokken, lach bij je trui en doe een dijenkletser bij je broek. Doe een showtje voor de spiegel. Draai rond en bewonder jezelf. Meneer Cactus zong 'laat je handen zien, laat je tanden zien'. Daar zou ik aan toe willen voegen 'laat je tenen zien'.

Lachen in de badkamer

Maak een grote grijns als je je tanden poetst. Wist je dat je na ca 2 minuten echt al endorfine aan gaat maken, ook als je je grijns ‘faked’. Daarom moesten we natuurlijk altijd 2 minuten tandenpoetsen!

Als je dagcrème opsmeert, verander dit dan door lachcrème. Wrijf de lachrimpeltjes eens goed in, strijk de rimpel in je voorhoofd glad en duw je mondhoeken omhoog richting je oren.

Lachen aan de keukentafel

Klop ritmisch op de tafel. Zeg 'hoho' en 'haha'. Klop niet alleen op tafel maar ook op de bordjes, de kopjes en de theepot. Stamp met je voeten.

Lachen in de auto

In de auto ben je helemaal alleen. Of met je kind of man of vrouw samen. Doe alsof je een auto bestuurt. Dit kun je heel goed samen doen. Mensen buiten kunnen je in ieder geval niet horen.

Wanneer je voor het stoplicht staat dan kan het zijn dat je ongeduldig wordt. Vervang dat door lekker hardop 'hahahahaha' te zeggen. En wanneer je dan mag rijden is het heerlijk om 'brrrrrrrmmmm' te zeggen. Je weet wel, net als vroeger toen je met autootjes speelde. 'Brrrrmmmm' maakt je lippen losser, je maakt meer speeksel aan en je wordt er vrolijk van.

Lachen op kantoor

Lach naar iedere collega die je tegenkomt. Van een glimlach tot grote grijns. Als zij zich afvragen wat jij in je schild voert dan doe je het uitstekend. Lach ook tegen die ene waarbij je dit normaal niet zo de neiging hebt.
Het is tenslotte voor je eigen lol.

Lachen in de winkel

Een van de 40 lachyoga basisoefeningen is de creditcardlach. Je mag elkaar dan niet vertellen wat erop staat, maar je laat zien wat erop staat. Je wijst naar elkaars briefje en zegt 'ooooohhh' en 'aaaahhh' en 'hahahaha'.

Je kunt dit ook doen in de winkel. Je kijkt naar je bonnetje en je stelt je voor dat je maar de helft hoeft af te rekenen. 'Whahahahaha'.

Lachen bij het eten koken

Lach terwijl je in de pan staat te roeren, lach tijdens het wachten of bij het snijden van de groente. Snij leuke figuurtjes en maak vrolijke gezichtjes met eten op het bord. Zorg voor dikke pret aan tafel. Dat eet leuker en nog gezonder.

Lach altijd

Lachen is een keuze. Zelfs als er niets in je omgeving is om mee te lachen of om te lachen dan kun je lachen. Omdat jij ervoor kiest. Trek je mondhoeken naar je oren, zorg dat je dit zeker twee minuten doet, laat je tanden zien en zeg 'hahahahahahaha'.

Heb jij nog een leuke tip hieraan toe te voegen? Deel het met ons in het reactieveld hieronder en laat ons nog meer lachen!

Foto: Photl.com 0010713980E

Gerelateerde artikelen

FemNa40