Tellen op weg naar bewustzijn

Doe jij wat je wilt? Of heb jij ook nog onvervulde dromen op de plank liggen?

Wellicht is de tijd aangebroken om iets  mee te gaan doen? Maar misschien ook niet.

 

Lijstjes en tellen maar

Cees probeert al jaren lang zijn eigen bedrijf van de grond te krijgen. Hij heeft al een paar klanten die hij naast zijn reguliere werk bedient. Maar het is allemaal zeer onbevredigend. Hij heeft nergens meer tijd voor en zit niet lekker in zijn vel. En dan komt hij bij mij.

Ik vraag hem om een lijstje te maken van alles wat belangrijk is in zijn leven. Waar besteedt hij zijn tijd aan? Vervolgens vraag ik hem om aan te geven hoe hij zijn tijd verdeelt over deze bezigheden. Wat kost de meeste tijd op een schaal van 1 tot 10?

Daarna mag hij alle activiteiten op het lijstje van een prioriteit te voorzien. Wat is voor hem het belangrijkste? Hij puzzelt even en dan staat het er. Hij schrikt. Wat blijkt? Die dingen die echt belangrijk zijn, krijgen bepaald niet de meeste tijd van hem. Dit is niet wat hij wil en niet hoe hij wil leven.

Ontslag genomen

Twee weken later komt een vrolijk grijnzende Cees mijn praktijk binnen. Hij heeft zijn ontslag ingediend en gaat nu verder met zijn eigen bedrijf. Bovendien neemt ie nu meer tijd voor zijn partner. En sport ie weer.
En hij voelt zich er uitstekend bij.

Wat is er hier gebeurd? Het enige wat hij heeft gedaan is zich bewust worden van hoe zijn leven eruit ziet.
En dat het logisch is dat hij zich daar niet lekker bij voelt. Deze bewustwording was voldoende om hem tot actie over te laten gaan. En eindelijk zijn droom waar te maken.

En jij?

En hoe staat het met jou? Doe jij precies wat je wilt? Of is het ook tijd om wakker te worden? Ik ben benieuwd.

Dit blog is een van de 21 in ‘leuk? ja! tja…’ waar ook Paula’s maandagse Wijsheden van de Week in staan,
beide leren ze je anders te kijken, vrolijker te denken en daardoor leuker te leven. Het boek is te bestellen in haar webwinkel.

Gerelateerde artikelen

De keuze is reuze

Door:

Wanneer je zoals ik een administratieve achtergrond hebt, daarna commerciële en zelfs call center functies hebt vervuld. En met al deze brede ervaring .... zo de WW ingerold.

Lees verder

FemNa40