Exclusieve veranda’s

De tuin als extra leefruimte gebruiken. Steeds meer mensen gebruiken hun tuin als extra woonruimte.

Vooral in de zomer (dan wel in een goede zomer) geven veel mensen de voorkeur om lekker buiten in de tuin te zitten.

Zo zijn er steeds meer huishoudens met een luxe veranda, waarbij aan alle gemakken wordt gedacht.

 

Zo kun je denken aan mensen die een lekkere comfortabele loungeset met televisie aan de muur in de veranda plaatsen. In warmere landen is dit eigenlijk al heel lang gebruikelijk, maar in ons regenachtige Nederland is dit niet bij iedereen zo vanzelfsprekend.

De oplossing voor veel mensen is het bouwen van een veranda, serre of overkapte buitenkamer, die in de winter gewoon afgesloten en eventueel verwarmd kan worden.

Lichtinval

Ga je een serre, veranda of buitenkamer bouwen, dan is het verstandig om met het zonlicht rekening te houden. Het zonlicht kan er voor zorgen dat het aangenaam vertoeven is in de overkapping. Natuurlijk moet er bij de bouw ook rekening gehouden worden met de sfeer van de tuin en het huis.

Kies je voor een sfeervolle landelijke uitstraling of past een strakke moderne sfeer meer bij de rest van het huis?

Landelijk

Waar men de afgelopen decennia bij een aanbouw veelal koos voor een serre, is de laatste jaren de veranda weer in opkomst. Met het aanbouwen van een veranda kan een sfeervolle warme landelijke sfeer in worden neergezet. Zeker bij huizen met een groot stuk land, is een veranda een goede optie.

De landelijke stijl is de afgelopen jaren erg populair, steeds meer mensen willen thuis van de drukte en hectiek van het dagelijks leven ontsnappen. Met een landelijke woning voelen zij zich meer ontspannen en dichter bij de natuur.

Wil je een moderne stijl creëren?

Is het landelijk wonen niets voor jou? Dan is een moderne stijl dat misschien wel. Het creëren van een moderne stijl hoeft niet moeilijk te zijn. Het is belangrijk om met de juiste kleuren en contrasten te werken.
Daarnaast kan een waterelement in combinatie met een vijver of zwembad ook voor een strak design zorgen.

Het type hout dat wordt gebruikt bij het aanbouwen van een veranda is van groot belang voor de stijl.
Wanneer je gebruik maakt van oude spoorbielzen, dan zet je sowieso een meer landelijke stijl neer. Met strakke palen en mooi afgewerkte planken kan men een mooie moderne stijl in de veranda creëren.

Gerelateerde artikelen

Groen in huis: Het Plantenlab

Door:

Ikzelf heb vaak de fout gemaakt om planten te kopen die na een paar weken al dood gaan. Mijn huiskamer is nogal inpandig, waardoor de planten waarschijnlijk te weinig licht krijgen.

Lees verder

FemNa40