Feest in het bos! Natuurlijk, duurzaam en veilig

Natuurlijke materialen en kleuren zijn favoriet in huis en ook in de kinderkamer geeft de natuur als inspiratiebron een sfeer van rust, puurheid,
comfort en warmte.

De nieuwe Novilon Nova collectie haakt in op deze trend met levensechte prints van ruw en verweerd hout.

 

Zelfs het reliëf is als dat van echt hout, waardoor de vinyl vloer nauwelijks te onderscheiden is van hout maar wel alle voordelen van vinyl geeft, zoals makkelijk schoon te maken en het geluiddempende effect.

Combineer de vlakke vloer met een zacht kleed dat je in elke gewenste vorm op maat kunt laten maken.
Maak bijvoorbeeld optisch een speelplekje met een rond kleed gemaakt van zacht en luxe tapijt uit de nieuwe Chanelle collectie van Parade.

De mix van fijne en dikke garens nodigt uit om er languit op te liggen en te spelen. Zo zijn ze uren zoet!


Fotobijschrift: Meegroeicollectie Flexa, www.flexaworld.com
 

Duurzaam design

Iedereen lijkt wat voorzichtiger om te gaan met zijn bestedingen, maar voor het interieur van de kinderkamer betekent dat niet dat je moet inleveren op kwaliteit. In tegendeel! Kies voor producten die met het kind meegroeien.

De Flexa kindercollectie kan worden getransformeerd en volgt zo het kind van de babyfase tot de schoolleeftijd. Bekroond met diverse design prijzen, waaronder de Red Dot Award en de Duitse Design Award 2015, is de kinderstoel een stabiele en comfortabele zitplek tijdens het eten. In een handomdraai kun je er korte poten aan monteren en zo heb je een eettafel- of bureaustoel waar je weer een paar jaar mee vooruit kunt.

Het babyledikant kan in 5 stappen worden omgebouwd van wiegje tot coole bedbank. De bodem kan omhoog of omlaag en 3 spijlen kunnen worden verwijderd zodat zoon of dochter overdag zelf in en uit bed kan klimmen. ’s Avonds zet je ze er weer in voor een veilige nachtrust.

De commode kan veranderen in een tijdloze ladekast die overal in huis gebruikt kan worden. Een ander voorbeeld van tijdloos en duurzaam design is ledikant Koes van Pilat&Pilat. Gemaakt van massief eiken, iepen, esdoorn of walnoot gaat dit bedje een leven lang mee en kan het generatie op generatie worden doorgegeven of worden omgetoverd tot zitbankje.


Fotobijschrift: foto links Ledikant Koes, www.pilat.nl; foto rechts Knuffelkussen Thorine, Ikea.
 

Veilig en gezond

De veiligheid van onze kinderen gaat boven alles. Is er een kleine op komst, maak dan een kritische ronde door het huis. Denk aan het afdekken van stopcontacten, installeer een traphekje, verplaats kostbaarheden en breekbare dingen op grijphoogte en maak veiligheidssluitingen op de keukenkastjes.

Maar kijk ook eens naar de bedieningskoorden van de raamdecoratie op de vensterbank waar een kind zomaar in verstrikt kan raken. Zonweringsproducten voor in huis zijn tegenwoordig voorzien van een veilig bedieningssysteem, waardoor deze koorden overbodig zijn geworden.

Naast veiligheid is het binnenklimaat ook belangrijk. Denk aan voldoende frisse lucht (elke dag even het raam open!) en aan zo min mogelijk stof om problemen met de luchtwegen te voorkomen. Er zit veel fijnstof in de lucht dat het blote oog niet ziet. Deze ademen we in, zonder dat we het doorhebben.

Met kamerbreed tapijt heb je een zachte basis om te spelen. Met de Airmaster® for Home collectie van Desso verbeter je ook de kwaliteit van de lucht. De speciale vezels houden ronddwarrelend stof tot wel 8x langer vast dan andere vloerbedekking zodat de kinderen veilig binnen kunnen spelen.


Fotobijschrift: foto links Tapijt Airmaster for Home, www.desso-airmaster.com; Plissé Blinds, www.luxaflex.nl.
 

Bron: Perscentrum Wonen en Woonmodetrends.nl

Fotobijschrift boven: foto links Vloerkleed Chanelle, www.paradefloorfashion.nl; foto rechts Vloer Novilon Nova, www.novilon.nl.

 

Gerelateerde artikelen

Behangtrends 2015 (1)

Door:

Na wat een tijdperk lijkt waarin glad gestucte muren in wit of natuurlijke tinten thuis de toon zetten, is het nu behang dat floreert, met rijke flora en fauna prints, marmer- en houteffect of grafische lijnen.

Lees verder

FemNa40