Feng Shui geeft je huis energie

Er is in de buurt waar je woont tegenwoordig vast wel een yogaschool te vinden.

Meditatie en mindfulness is bij iedereen bekend,
je ziet het zelfs op kantoor.

We zijn geneigd om allerlei manieren te zoeken om tot rust te komen.

 

Waar minder rekening mee gehouden wordt, is de balans in huis. De inrichting kan van grote invloed zijn op de innerlijke rust, balans en nieuwe energie. Geen zweverige toestanden, maar gebaseerd op een eeuwenoude filosofie in combinatie met wetenschap.

Fen Shui toepassen

Met behulp van de eeuwenoude Chinese filosofie Feng Shui kom je erachter wat jouw huis nodig heeft om van elke ruimte een plek te maken waar je volledig tot rust komt.

We besteden zorg en aandacht aan de inrichting van ons huis, zijn bezig met duurzaamheid, kijken naar de laatste trends en willen graag dat het een fijne plek is die er leuk uitziet en waar we ons lekker voelen.

Het is belangrijk dat je huis je de energie geeft om de dingen te doen die we graag willen doen in het leven.
Fen Shui is veel meer dan je bed verschuiven omdat je dan beter slaapt of de plek van de wc dichthouden omdat je geld anders zou wegstromen.

Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar gebruik van kleur en materiaal en vooral ook waar in de ruimte dit wordt toegepast. Dit is namelijk bepalend voor de energie die deze ruimte je geeft. Dat maakt het verschil tussen een huis en een thuis.

Hoe het werkt

Voelt je nieuwe interieur minder lekker dan je oude? Mis je rust en harmonie? Zit er niemand op je gloednieuwe bank? Slaap je slecht? Willen de kinderen geen huiswerk maken in hun eigen kamer?

Qi 

Energie speelt een grote rol in Feng Shui. Qi is een dynamische energiestroom die door je woning loopt.
Dit betekent dat als jij je huis wilt inrichten, je rekening moet houden dat Chi zo goed mogelijk door je huis kan stromen. Je doet dit door deuren en gangen vrij te houden.

Yin en Yang
 


 

Dit zijn tegenovergestelde krachten die zich perfect aanvullen zoals warm en koud, droog en nat of een man en een vrouw. Deze tegenovergestelde krachten moeten in harmonie en evenwicht zijn.

Het vermijden van rommel en het weggooien van onnodige spullen zal plaatsmaken voor nieuwe energie in je huis.

De vijf elementen

 

Water, vuur, aarde, hout en metaal zijn belangrijk in een Feng Shui interieur. Bij een slechte combinatie van deze vijf elementen kunnen ze elkaar verzwakken; dit heet een destructieve cyclus.

Het is belangrijk je huis goed te ventileren en planten te gebruiken die voor zuurstof zorgen.

Gerelateerde artikelen

Behangtrends 2015 (1)

Door:

Na wat een tijdperk lijkt waarin glad gestucte muren in wit of natuurlijke tinten thuis de toon zetten, is het nu behang dat floreert, met rijke flora en fauna prints, marmer- en houteffect of grafische lijnen.

Lees verder

Behangtrends 2015 (2)

Door:

De grote lijnen van je interieur, Houd je het graag net wat neutraler op de muur, maar wil je het interieur wel aankleden, dan kies je voor een structuurbehang met een subtiel grafisch patroon.

Lees verder

FemNa40