De kunst van het slapen

Heb je het goede voornemen wat vaker op tijd naar bed te gaan?

Met een uitnodigende slaapkamer wordt tussen de wol kruipen je favoriete gedeelte van de dag! 

 


Volg onze stylingtips voor een weloverwogen basis van bedtextiel, raambekleding en natuurlijk het bed en creëer de kamer van je dromen!

Of je nu gaat voor sereen wit of je laat inspireren door de zee, het plantenrijk of de kleuren van het jaar: zo kom je on trend en uitgeslapen voor de dag.

Mantra stil, schoon, sereen

Een goede nachtrust begint bij een rustgevende slaapkamer. Een verbeterd comfort heeft een directe positieve invloed op de kwaliteit van het slapen, dus er is geen reden om liever lui dan moe te zijn. ‘Stil, schoon en sereen’, zo luidt het mantra.

Houd prikkels buiten de deur

Laat je ogen en brein tot rust komen wanneer je naar bed gaat. Houd rommel buiten zicht en laat de telefoon op het nachtkastje liggen. Met nauwkeurig gekozen raambekleding blokkeer je storend licht.

De combinatie van een vouwgordijn met gordijnen is niet alleen functioneel maar ook een design feature voor de kamer. Overdag doseer je met het vouwgordijn gemakkelijk de hoeveelheid licht en inkijk; ’s avonds sluit je je af van de buitenwereld door knus de gordijnen dicht te trekken.

Sunway maakte een nieuwe collectie met stoffenproducent Kendix, die je laat kiezen voor bijpassende of juist contrasterende stoffen. Met een kleurenpalet van natuurlijke zandtinten creëer je een rustige en chique oogopslag. 


Dekbedovertrek Gwyn White van Margaret Muir


Kraakheldere lakens

Maak elke dag het bed op! Thuiskomen bij opgeklopte kussens en kraakheldere lakens is een luxe die je jezelf cadeau kunt doen. Kies voor een overtrek met een hoge weefdichtheid en garenfijnheid voor het ultieme hotelgevoel.

De ontwerpen van Margeret Muir zijn gemaakt van 100% percale katoen, wat wil zeggen dat de stof bestaat uit minimaal 200 counts (draden per inch). Fijne bijkomstigheid is dat de stof met de tijd alleen maar comfortabeler wordt.

Dat maakt dekbed Gwyn met banen van geborduurd kant en plissés een echt investment piece!


Dekbedovertrek Hasting van Beddinghouse Ivory


Een licht en rustig kleurenpalet maak je interessant door te spelen met verschillende structuren. Die laat je terugkomen in sierkussens, gebreide dekens en doorgestikte spreien. Of ga voor praktisch en combineer ze allemaal in één dekbedovertrek.

Dessin Hasting van Beddinghouse is opgebouwd uit prints van verfijnde breisels en weefsels en zachte crème- en grijstinten.
 


Donzen dekbed van Castella


Voorkom koude tenen en klotsende oksels

Ooit stilgestaan bij het dekbed waar je onder ligt? Je slaapt nog beter wanneer die afgestemd is op je lichaamstemperatuur én op het seizoen. Een donzen dekbed is zowel comfortabel warm als vederlicht en heeft een ademend vermogen waardoor het transpiratievocht afvoert.

Een synthetisch dekbed heeft een isolerend vermogen, is zacht en veerkrachtig en vaak anti-allergisch.
Dat wordt nog moeilijk kiezen, helemaal sinds de dekbedden van Castella ook nog eens beschikbaar zijn in koppelbare delen die je het hele jaar door comfortabel houden.

Een tip voor welke soort je ook kiest: laat het dekbed regelmatig luchten om het fris en fluffy te houden.

Perscentrum Wonen

Foto boven: Nieuwe collectie raambekleding van Sunway in samenwerking met Kendix


 

Gerelateerde artikelen

Allemaal beestjes…

Door:

De huisstofmijt is een beestje van ongeveer een kwart millimeter dat huisstof als leefomgeving heeft. Met name de ontlasting van de huisstofmijt kan allergische reacties veroorzaken.

Lees verder

FemNa40