Koninklijk Complot - Diana, haar eigen verhaal

Mijn boek is nu drie maanden op de markt en de recensies volgen elkaar op.

Gisteren van een lezer van mijn boek de volgende reactie gekregen.

 

Quote: 'Wat een geweldig boek! Ik kan niet meer stoppen met lezen. Heb tot vannacht 1 uur gelezen en moest om 6 uur weer op voor werk. Ik ben inmiddels bij hoofdstuk 20. Het leest juist zo heerlijk, omdat het goed in korte hoofdstukken is opgedeeld. Ik kan het goed volgen en nog beter, ik herken alles. Soms weet ik zelfs welke kleding zij aan had bij welke gelegenheid. Ik ben op internet gaan zoeken en ik vond een filmpje van het huwelijk van Kate en William. Ik ben onwijs geschrokken! Je moet zelf maar even kijken en oordelen. Ben heel benieuwd naar jouw mening! unquote'.

Op afbeelding 1 zie je een screenshot uit de originele youtube video van de bruiloft van prins Prince William en Kate Middleton. En op afbeelding 2 een originele foto van prinses Diana.

  

Zie ook de youtube video

Ik ben erg benieuwd naar jullie mening. Je kunt hieronder een reactie achter laten. Het blijft heel leuk en fijn om zulke mooie reacties te krijgen. Veel leesplezier en liefs Linda Udo.

Diana, haar eigen verhaal - Hoofdstuk 11

Door haar reis naar India heeft Diana nieuwe inzichten gekregen. Ze beseft voor het eerst dat haar wonden moeten helen en dat het verwerken van haar verdriet tijd nodig heeft. Pas dan kan ze werkelijk nadenken over haar toekomst. Ze laat zich behandelen met acupunctuur om haar lichaam en geest weer in balans te krijgen.

Ook is ze met iets bezig waar het koningshuis nog niet van afweet. Ze is in het geheim, samen met de schrijver en journalist Andrew Morton, aan een boek begonnen waarin haar levensverhaal wordt opgetekend. Andrew is een royaltyverslaggever die ze heeft leren kennen via een gemeenschappelijke kennis.

Het boek met de titel 'Diana, haar eigen verhaal' zal in juni verschijnen. Ze heeft daarmee een sterk wapen in handen, vindt ze zelf. Ze gaat dwars in tegen alle restricties die haar zijn opgelegd. Ze heeft moeten beloven alles wat er binnen de paleismuren gebeurt, geheim te houden.

Maar met dit boek ontrafelt ze juist het ondoordringbare mysterie van de Britse monarchie en met name de verborgen feiten over haar ongelukkige huwelijk met Charles. Ze onthult in haar eigen bewoordingen alles wat er in haar leven is gebeurd en hoe ze de koninklijke druk heeft ervaren.

Ze geeft ook onomwonden en verbazingwekkend openhartig aan dat ze heel graag een ander leven wil.
Ze spreekt het hele verhaal in op cassettebandjes en heeft met Andrew afgesproken dat ook haar familie en beste vrienden aan het woord zullen komen.

Ze heeft hen toestemming gegeven om hun verhaal over haar te doen. Ze kiest zelf voor de openheid, niemand heeft haar ertoe gedwongen. Ze weet dat niet iedereen het boek zal accepteren. Vooral haar man,
haar schoonvader prins Philip, de koningin en de koningin-moeder zullen het boek afkeuren. Wat heet, dat is waarschijnlijk nog zwak uitgedrukt.

Diana is nu al heel opgewonden over het boek. Het voelt als een enorme bevrijding om haar versie van haar leven naar buiten te brengen, als compensatie voor al het verdriet dat ze ervaart en de onvriendelijke dingen die er over haar worden gezegd door Charles, de hofhouding en zijn vrienden.

De komedie zal na het verschijnen van het boek eindelijk afgelopen zijn. Iedereen mag de waarheid weten.
Haar waarheid. Ze onthult haar hele leven, omdat ze de wereld wil voorbereiden op haar voorgenomen verdwijning. Ze wil dat men de werkelijke Diana leert kennen, voordat ze straks uit beeld is verdwenen. Dit is haar nalatenschap.

Daarnaast wil ze alle misverstanden die er over haar bestaan uit de wereld helpen en hoopt erop dat men begrip zal hebben voor haar keuzes. De beslissing om haar eigen verhaal te vertellen, heeft ze genomen, ongeacht de prijs die ze ervoor zal moeten betalen.

Wordt vervolgd...

Gerelateerde artikelen

Boek: Koninklijk Complot

Door:

'Kijk, dat is nu mijn leven. Alles is openbaar. Ik word gemanipuleerd door de paparazzi en de koninklijke familie. Geen moment voor mezelf. De wereld is compleet gehersenspoeld over wie ik ben.' (Diana Spencer).

Lees verder

FemNa40