Koninklijk Complot - De nieuwe Diana

 

De nieuwe Diana - Hoofdstuk 24 

1993 is het jaar waarin Diana haar zoektocht naar zichzelf begint. Een reis naar de onbekende wereld. Een reis naar het middelpunt van haar lichaam. De reis die ook zijn tol eist; af en toe is ze slechtgehumeurd en wispelturig. Ze leert met eigen ogen de waarheid onder ogen te zien en ervaart dat als een enorme voldoening. Voor het eerst weet ze wat ze werkelijk wil.

Ze is onafhankelijk geworden en maakt succesvolle reizen naar Zimbabwe en Nepal, missies die door premier John Major ondersteund worden. Ook al leeft ze gescheiden van Charles, de regering staat achter haar.
Als ambassadeur van de Britse belangen betekent ze een aanwinst voor Groot-Brittannië. Diana straalt weer.
Haar jeugdige schoonheid is terug. En door haar kortere lokken ziet ze er nog geweldiger en jonger uit dan ooit.

Allereerst echter gaat ze met William en Harry op vakantie naar het zonovergoten Caribische eiland Nevis.
Een magisch eiland, een paradijs, een veilige schuilplaats, waar ze in alle rust haar wonden likt. Ze heeft haar plaats van bestemming bereikt en treedt haar nieuwe geluk met zelfvertrouwen tegemoet.

De wonderen van de wereld stopt ze in haar koffer. Ze leert los te laten en neemt afstand van Charles. Ze keert zich naar haar nieuwe leven en voelt zich een gelukkig mens. Het is nog maar het begin van een lange,
innerlijke reis.

Na een aantal weken vakantie samen met William en Harry heeft ze zichzelf weer helemaal hervonden. Ook in Kensington Palace neemt ze het heft in eigen handen. Alles wat van Charles is, wordt verwijderd. De woning wordt bezield met nieuwe inspiratie.

Tijdens haar optredens naar buiten, onberispelijk gekleed in een van haar prachtige creaties, spreekt ze haar innerlijke krachtbron aan. Uit haar houding spreekt veel zelfvertrouwen. Ook haar afgeslankte staf past zich aan de nieuwe situatie aan. Charles is nu echt geschiedenis. Alles wijst op een hernieuwde frisse start.
De wereld krijgt een vrolijke, zelfbewuste, kleurrijke en elegante prinses te zien, die zich alleen nog maar met serieuze zaken inlaat.

Toch is er niet alleen maar sprake van zonneschijn. Prins Charles’ populariteit heeft een flinke knauw gekregen na de onthulling van de pikante Camilla tapes. Afgeluisterde erotisch getinte telefoongesprekken die in 1989 zijn opgenomen en het publieke bewijs vormen dat de prins al tijdens zijn huwelijk een affaire had met zijn grote liefde.

Diana reageert op ‘Camillagate’ door fijntjes op te merken dat ze in haar huwelijk lange tijd met z’n drieën waren, een beetje veel misschien. Het Charles-kamp doet er alles aan om de populariteit van de prins weer op te krikken en richt daarbij vooral de pijlen op Diana.

Ze komt er achter dat al haar telefoongesprekken worden afgeluisterd door een officiële dienst van de regering. Het maakt haar woedend en ze vergelijkt het koningshuis met de maffia. Het enige verschil is dat deze boeven een kroon op hebben.

Charles laat haar schaduwen om haar te intimideren. Om te laten zien dat hij nog steeds macht over haar heeft.
Hij wil dat ze nu zo snel mogelijk van het toneel verdwijnt en hij maakt haar het leven heel moeilijk om zo snel mogelijk een beslissing te forceren.

Diana besluit niet te verdwijnen, maar ze gaat in de verdediging en nodigt journalisten uit voor een etentje om haar versie van hun huwelijksproblemen te delen. Ze vertrouwt de media de intiemste details over haar leven met Charles toe. Ook als bandrecorders en videocamera’s meelopen, lucht ze haar hart over het in alle opzichten tekortschietende echtelijke seksleven.

Ze durft haar gevoelige kant te laten zien, haar angsten, haar eigen falen en haar zoektocht naar liefde in haar liefdeloze huwelijk. Dat spreekt mensen aan. De eerder onbereikbare, onaantastbare sprookjesprinses blijkt ook maar een gewoon mens.

Haar glimlach en uitstraling werken als een magneet. De sensuele kracht van haar intensiteit is bijna beangstigend. Haar transformatie kost haar geen fans, integendeel, het bezorgt haar een nieuw legioen aanhangers en bewonderaars. Ze is niet meer te remmen.

Diana is van plan haar reputatie als een engel der barmhartigheid verder uit te bouwen. Ze bezoekt de vergeten, duistere hoeken van de samenleving en zet deze in de schijnwerpers. Maar ze heeft nog een andere rol te vervullen, de rol van een moeder die haar twee kinderen moet opvoeden en beschermen. Ze vecht als een beer om de voogdij over haar kinderen niet kwijt te raken.

Charles wil dat Diana zich terugtrekt uit het openbare leven en dat haar alle koninklijke rechten ontnomen.
Hij is eraan gewend te worden gehoorzaamd, ook door haar. Maar Diana laat zich niet langer door hem ringeloren en neemt zich voor te vechten tot ze erbij neervalt.

Heel fijntjes laat ze hem tijdens een van hun verhitte discussies weten dat de wereld niet blij zal zijn als ze op de hoogte wordt gesteld van het koninklijke complot. Ze heeft iets heel precairs achter de hand en als Charles wil dat zij akkoord gaat met ‘Mission Escape’, hij wel een toontje lager mag zingen. Al strijdend baant ze zich een weg naar geluk. Ze ziet haar toekomst als een diamant in een van haar ringen glanzen.

Wordt vervolgd...

Gerelateerde artikelen

FemNa40