De lekkerste zoete gezonde boterham

Ja, het kan echt, zoet en lekker samen. Met dit recept heb jij in een handomdraai een heerlijke lunch.

Om deze boterham te kunnen maken, begin ik met zelf chocoladepasta maken.

Dat klinkt misschien als enorm veel werk, maar dat is het niet.

 

Chocoladepasta maken

Begin met wat dadels. Ik gebruik 150 gram ontpitte dadels die ik in de week zet. Dat betekent dat je ze in een schaaltje zet tot ze net onder water staan. Dit schaaltje zet je weg in de kast en vergeet je vervolgens 24 uur. Vervolgens pureer je de dadels met het weekvocht. Ik gebruik hiervoor de staafmixer, maar in de keukenmachine of blender kan het natuurlijk ook.

Hier roer ik goed twee lepels cacao door. Voilà, klaar is de chocoladepasta. De chocoladepasta blijft in de koelkast in een afgesloten potje ongeveer 3 weken goed.

Lekkerste boterham

Nu de pasta klaar is, wordt het tijd voor de boterham. Ik eet zelf altijd volkoren brood. Om de doodsimpele reden dat ik dan zeker weten dat ik bruin brood eet en niet brood dat kunstmatig bruin gemaakt wordt. Volkoren is namelijk een beschermde naam en mag alleen gebruikt worden voor producten waar de hele graankorrel in verwerkt is. Maar dat even terzijde, kies voor het brood dat jij wilt hebben

Je neemt twee boterhammen en besmeert ze dun met roomboter. Ja roomboter, dat is in mijn optiek gezonder dan margarine of halvarine, dat kunstmatig in een fabriek gemaakt wordt. Dan smeer je op één boterham dun chocoladepasta. Je snijdt de banaan in plakjes en legt die op de boterham. Tweede boterham erop en klaar is je heerlijke zoete gezonde boterham.

Voordelen van deze boterham

Stiekem weg heb je met het eten van deze boterham een portie fruit. Namelijk de banaan en niet te vergeten de dadels. Je hebt onder andere kalium, ijzer, magnesium, zink en diverse B vitamines binnen uit de dadels en de banaan. Verder krijg je zo een heleboel vezels binnen uit het fruit en het volkorenbrood, dat vinden je darmen helemaal geweldig. Kortom je hebt een lekkere en gezonde boterham op.

Ik zou zeggen, probeer het ook een keertje! Eet smakelijk.

O ja, wil je ook een keer speculaaspasta op brood, kijk dan even op
gewichtsconsulenteonline.nl/speculaaspasta/

Gerelateerde artikelen

FemNa40