Energiek de dag beginnen

Waarom ontbijten? Ontbijten is, net als andere maaltijden, een belangrijk moment van de dag. Waarom, daar kan ik heel kort over zijn.

Een slim ontbijt zorgt ervoor dat jij de energie hebt om de ochtend door te komen. Een goed ontbijt werkt ook preventief tegen snaaien en dat is natuurlijk positief als je een gezond gewicht wilt krijgen of houden.

 

Sommige mensen beginnen de dag met een kop koffie en noemen dat ontbijt, helaas moet ik een ieder die dat doet, teleurstellen. Een kop koffie is geen ontbijt! Maar wat eet je dan wel? Dat is voor iedereen verschillend.

Ben je niet zo’n ontbijt eter, dan kan je de dag starten met een stukje fruit of een cracker met kaas of appelstroop. Heb je meer trek dan is een boterham met kaas (lekker Hollands), natuurlijk prima.

Ik begin de dag liever met een ontbijt, dat ik lekker naar binnen kan lepelen en iedere dag anders is.
Waarom? Heel simpel, niet één voedingsmiddel bevat alles dat een mens nodig heeft.

Een paar ontbijtideeën

Soms is iets anders bedenken om te eten dan standaard lastig, daarom een paar voorbeelden van mijn ontbijtjes die jij kunt gebruiken om je dag eens anders te beginnen.

Dag 1: Havermoutpap met banaan. Heel simpel havermout koken met melk en een banaan in stukjes
(of geprakt) toevoegen. Kaneel erbij en je ontbijtje is klaar.
Dag 2: kwark met muesli en stukjes perzik. Kijk wel of je muesli zonder suiker hebt. Het fruit zorgt voor extra vitamines en zoet meteen de kwark. Zo dat is twee vliegen in één klap.
Dag 3: Boekweitpap met stukjes appel en cranberry’s. Ook boekweitpap is niet moeilijk om te maken. Kook wat boekweitgrutten in melk of een melkvervanger. Appel en cranberry erbij en je bent klaar.
Dag 4: Overnight oats. In gewoon Nederlands is dat havermout die een nachtje geweekt heeft in bijvoorbeeld melk. Ik doe er voor een lekkere smaak wat zelfgemaakte ongezoete abrikozengelei bij en om te zoeten stukjes dadel. Erg lekker.
Dag 5: Brood met plakjes geitenkaas. Zoals je vast al gezien hebt, ontbijt ik eigenlijk altijd met fruit. Dus bij zo’n boterham zou ik bijvoorbeeld wat druiven eten.
Dag 6: Chocolade ontbijt. Ja echt waar! Eigenlijk zit er geen chocola in, maar cacao. Het is een recept voor overnight oats, dat ik in ieder geval als een klein feestje in een glas beschouw. Eigenlijk is het maken heel simpel, het is havermout geweekt in (amandel)melk met cacao en dan lekker wat vers fruit erop. Smullen.

Kortom begin je dag met een ontbijt. Zoek je nog wat ontbijtideeën of wil je weten hoe je havermoutpap, boekweitpap  of het chocoladeontbijt precies maakt, kijk dan op gewichtsconsulenteonline.nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40