Koekje erbij?

Als je de reclame mag geloven is ieder kinderkoekje super voedzaam, barsten van de granen en vezels en worden zelfs aangeprezen als een evenwichtig ontbijt! Afgelopen zomer zag ik in Canada een reclame van Nestlé, met plaatjes van een prachtig mooi slank 'gezin', die moesten verklaren dat een ontbijt met koekjes en chocolademelk van hun merk toch echt zo gezond is! Tja, natuurlijk willen we allemaal wel slank en gezond blijven met dit soort keuzes.


Tussendoortjes

Onze tussendoortjes bestaan meestal uit producten met veel suikers. Ze leveren dus snelle energie en weer snel lekkere trek op. Wat ik vaak adviseer is een gewoon volkoren kaakje of bijvoorbeeld een rijstwafel. Zelfs gewoon een extra boterham is een beter alternatief dan weer een suiker/vetrijk product. Toch, voor afwisseling, is een speculaasje natuurlijk niet echt een ramp.

Er zijn ook veel mensen die geen zin in brood hebben in de vroege morgen. Dat kauwen kost ook best veel energie....uhm... oké. Dan wordt er nogal eens gekozen voor een drinkontbijtje, lekker makkelijk. Alle spulletjes bij elkaar grabbelend op weg naar het werk, gauw een 'gezond' drinkontbijtje. Maar is dit dan een volwaardig ontbijt? Een ontbijt hoort zo`n 200 tot 350 kcal te leveren, een gemiddeld ontbijtdrankje zit daar ver onder, zitten vol suikers en hoeveel vitamine C zal er zitten in 1% vruchtensap? Geen goedemorgen, dus helaas.

Lastig?

Moet het dan altijd lastig en moeilijk? Nee hoor, als je een zuivelproduct met brinta, all bran flakes of muesli neemt, heb je een prima ontbijt, zo klaar en hap slik weg. Eten jouw kinderen dit ook? Uit onderzoek is gebleken dat ze voor hun derde verjaardag beter scoren op school! `s Morgens veel haast? Maak brood de avond ervoor klaar, hoef je `s morgens vroeg niet al die boterhammen te smeren. Ik ken zelfs mensen die in het weekend het brood voor heel de week klaarmaken, soms zelfs voor de hele familie! Invriezen en dan per dag een pakje eruit halen, als dat niet snel is!

Gerelateerde artikelen

Antioxidanten

Door:

Antioxidanten*, één van de toverwoorden van de gezondheidsmagazines, je kunt geen blad openslaan of er wordt wel iets over verteld, fabels en feiten.

Lees verder

FemNa40