Nieuw jaar, nieuwe kansen

Zo, nu moet het maar eens klaar zijn. Laat de excuus Truus in het oude jaar en stuur de zielige ikke de laan uit en zet alle overige excuses bij het grof vuil.

Geen pardon meer voor wat er niet gelukt is, nu is het tijd voor een lijstje van succesnummers.

 

Stappenplan

Weet wat je wilt veranderen, ga een lijstje maken, maak de doelen haalbaar, actieplan maken en schrijf dit op een memoblaadje en plak die op de koelkast! Dat is een hele opdracht op zich. Waar moet je beginnen..

Veranderen

Bedenk waar je het moeilijk mee hebt. Dus dat kan voor de één drop zijn, voor de ander chocola, koekjes of chips. Zeg nu niet, dat is allemaal mijn probleem, je kunt het toch niet in een keer helemaal oplossen. Dus kies één veranderpunt! Zo ga je de dag bekijken om te zien wat je veranderen wilt.

Chocola

Zo, ik heb voor je gekozen. Ik wil minder chocolade eten, dit wordt punt 1. Waarom wil ik dit veranderen? Ik wil dat ik niet meer gedachteloos chocola eet, omdat het er eenvoudig is. Dus wat wordt mijn actie, geen chocola in huis halen, niet op een schaaltje leggen, zo gezellig voor de 'visite', niet meer in mijn la op mijn werkplek 'bewaren'. Dit kunnen al hele simpele stappen zijn om een verandering aan te brengen.

Snacken om 5 uur

Werk je tot laat in de middag en is dit jouw zwakke plek? Krijg je dan teveel trek en snack je alles wat je tegen komt? Zorg dat je op die tijd precies weet wat je wilt eten en dat je dat zo grijpklaar bij je hebt. Dus dan wordt het punt 2: niet om 5 uur snacken.

Actieplan: weet wat je wel wilt eten en zorg dat het in huis is. Leg het de avond ervoor al in je tas of bij je brood klaar om mee te nemen. Houd het simpel, dan houd je het het langst vol.

Rest mij iedereen een heel succesvol en gezond nieuwjaar te wensen!

Gerelateerde artikelen

FemNa40