Ook jij fit de winter door

Weer een mislukt crash dieet achter de rug?

Helemaal beu van het proberen zonder resultaat of juist zwaarder dan ervoor?

Hier zijn een paar simpele oplossingen om lekker, goed in je vel te komen zitten!

 

Stop calorieën tellen

Het tellen van calorieën is voor velen de manier om te 'controleren' of je aankomt of afvalt. Het kost veel tijd en energie. Ga je energie stoppen in het zorgen voor gezond eten. Stop calorieën tellen, je wordt er chagrijnig van en je leven wordt er niet leuker van.

Kijk naar jezelf

Iedereen heeft een ander figuur, ga eens naar de sauna en je ziet dat geen mens hetzelfde is. Je schiet er niets mee op om naar anderen te kijken. Wees blij met jezelf.

Beweeg

Ga een sport doen die je echt leuk vindt en geniet er dan van. Wedden dat je meer gaat bewegen als je het nog leuk vindt ook! Wat hierbij ook helpt: zoek een sportmaatje, met zijn tweeën is ook veel leuker dan alleen.
Je helpt elkaar door te zetten, verder te gaan. En wanneer je geen zin hebt van de bank te komen, wil je toch niet je vriend(in) afzeggen.

Cursus

Ga eindelijk die cursus doen, waar je al zo lang zin in hebt. Je hebt weer je aandacht op iets anders gericht,
je leert ervan en je bent niet met je gewicht en/of voeding bezig.

Voel je niet schuldig

Toch de verleiding van een stuk speculaas niet weerstaan? Voel je niet schuldig, maar geniet ervan. Wees wel eerlijk tegen jezelf, dus heb geen verkeerde verwachtingen.

Slapen

Ga op tijd naar bed! Ja, een uitgerust mens kan veel meer verleidingen weerstaan. Je immuunsysteem en stofwisseling hebben er baat bij en je krijgt er nog energie van ook.

Gerelateerde artikelen

Blij(f) Bewegen

Door:

Alles wat niet in beweging blijft gaat op den duur roesten. Of rammelen. Of scheuren. Stilstaand water is geen gezond leefmilieu' foute bacteriƫn vermenigvuldigen er zich als een speer.

Lees verder

De druk om slank te zijn

Door:

Een verstoorde relatie met voeding staat genieten in de weg. De start van het nieuwe jaar is voor velen reden om de touwen weer stevig aan te trekken als het gaat om eten.

Lees verder

FemNa40