Smartphone kan vlam vatten tussen de lakens

Over het algemeen houden we allemaal wel van een lekker warm bed, zeker tijdens de koudere nachten.

Echter kan het ook te heet worden en kan het beddengoed zelfs vlam vatten.

Dit kom niet door een elektrische deken of een omgevallen kaarshouder, nee dit kan door je smartphone komen.

 

Het komt steeds vaker voor dat smartphones oververhit raken en dat hierdoor het beddengoed verschroeit.
Dit is erg link en de kans op brand of brandwonden neemt toe. Dit soort incidenten zijn de laatste tijd vaker in de media genoemd en het is van groot belang deze te voorkomen.

Houd smartphone weg bij beddengoed

Het is raadzaam om je smartphone te bannen uit bed. Niet alleen vanwege brandgevaar, maar ook vanwege de straling die een smartphone afgeeft en ervoor kan zorgen dat je onrustig slaapt.

Daarbij komt het vaak voor dat we ’s avonds laat nog even facebook, mail of whatsapp checken.
Hierdoor stellen we onszelf vlak voor het slapen gaan nog bloot aan blauw licht, dat ervoor kan zorgen dat we moeite zullen hebben met inslapen.

Het is namelijk van belang onze hersenen te laten wennen aan minder licht, alvorens we onder de wol kruipen. Alleen wanneer het donker is, komt het slaaphormoon serotonine vrij.

Dit hormoon hebben we nodig om slaperig te worden. Het gebruik van een smartphone of laptop in bed brengt dus niet alleen het gevaar voor schroeiend beddengoed met zich mee, maar ook het risico op een verstoorde en minder goede nachtrust.

Voorkom brandgevaar

Mocht je er toch voor kiezen met je smartphone aan je zijde te slapen, neem dan een aantal maatregelen om brand te voorkomen:

  • Leg je telefoon op je nachtkastje; niet naast je in bed. Dit zal je helpen rustiger te slapen en de kans op een oververhitte smartphone is minder groot. Het is belangrijk dat de openingen in je smartphone vrij blijven, zodat er ventilatie plaats kan vinden.
  • Zeker wanneer je telefoon in de oplader ligt, is het raadzaam deze veilig op je nachtkastje te houden. Wanneer je telefoon aan de oplader ligt, is de kans namelijk groter dat deze oververhit raakt.
  • Voorkom overmatig gebruik van je smartphone in bed. Het zal de aanmaak van serotonine tegenwerken, zorgen voor onrust en de kans op een oververhitte telefoon vergroten.
  • Pas op dat je niet per ongeluk op je telefoon gaat liggen. De mogelijkheid tot ventilatie wordt minimaal en de kans op brandwonden aanzienlijk groter. Houd je smartphone dus op genoeg afstand in bed.
     

Heb jij wel eens het idee gehad dat je smartphone oververhit raakte? Of heb je wellicht schroeiplekken in je beddengoed ontdekt? Deel het met ons in een reactie!

Bron foto: ABCnews.com


 

Gerelateerde artikelen

FemNa40