Ontspannen met smartphone apps

Bel je veel en word je daar gespannen en gestrest van? Leg die mobiel dan eens weg.

Maar er zijn nog andere mogelijkheden met je mobiel.

Deze smartphone apps kunnen je helpen om te relaxen.

 


GPS for the Soul

GPS for the Soul is een gratis ontspannings-app die zowel met de nieuwe iPhone werkt als met oudere toestellen (iOS 7+) en Android-telefoons. Met de app kun je je hartslag en stressniveau meten als je je vinger over de cameralens van je iPhone legt.

Daarnaast kun je zogenoemde ‘Guides’ aanmaken of starten die je middels tekst, beeld en muziek helpen te ontspannen. Er zijn diverse gidsen met verschillende onderwerpen als meditatie, het zoeken van balans en het aanpassen van je ademhaling.

Door diep in- en uit te ademen en even aan niets anders dan je ademhaling te denken, kun je in korte tijd een stuk minder gestrest worden.

GPS for the Soul is te downloaden voor iOS en Android (beide gratis).

Buddhify

Buddhify is een ontzettend populaire meditatie-app en niet zonder reden. De app is niet alleen mooi ontworpen en gemakkelijk in gebruik, maar ook enorm handig. Vanuit een gekleurd wiel selecteer je wat je momenteel aan het doen bent of hoe je je voelt (bijvoorbeeld op het werk, onderweg of gestrest) en vervolgens kies je een geschikte meditatie en de duur ervan.

Je kunt gaan voor sessies van een minuut of 5 tot een half uur en voor elke situatie is wel een goede variant. 
De mogelijkheden zijn (gelukkig niet te) uitgebreid en vanuit de app houd je gemakkelijk je progressie in de gaten.

Buddhify is te downloaden voor iOS en Android (beide betaald).

Headspace.com

Headspace is een gebruiksvriendelijke meditatie- en mindfulness-app die je stap voor stap begeleidt naar een kalm en leeg hoofd. Je volgt een gratis stappenplan waar je met meditaties van 10 minuten je kalmte opbouwt.

Vanuit daar zijn er diverse uitgebreide programma’s te koop vanuit de app. De sessies worden begeleid met een geweldige rustgevende stem en de interface van de app maakt je blij.

Headspace.com is te downloaden voor iOS en Android (beide gratis).

Pocket Pond 2

Zoek je relaxte beelden om bij weg te dromen, dan is Pocket Pond 2 de moeite waard om te proberen. In deze virtuele vijver zie je diverse soorten insecten en vissen voorbijkomen. Je kunt je eigen vijver geheel naar eigen smaak inrichten en zelf koi karpers, kikkers of andere dieren toevoegen.

De app heeft geen advertenties, maar wel optionele in-app aankopen. Deze zijn echter niet verplicht om te kunnen ontspannen met Pocket Pond 2. En als je merkt dat dit nergens toe leidt, ga dan vooral eens op zoek naar een echte vijver.

Pocket Pond 2 is te downloaden voor iOS en Android (beide gratis).

De Mindfulness App

De Mindfulness App is een Nederlandstalige app die je helpt om rust te brengen in je leven. De applicatie is geschikt voor mensen die willen beginnen met mediteren en geeft tips en reminders voor een nieuwe (geleide) meditatie.

De mogelijkheden van de applicatie zijn niet zo uitgebreid als die van Buddhify, maar de interface is simpel en via het tabblad ‘Statistieken’ check je per week, maand en jaar hoe vaak en veel je hebt gemediteerd.

De vriendelijke geleide meditaties helpen je om minder te piekeren en je te richten op zaken die er écht toe doen. De app is er voor zowel Android-smartphones als de iPhone.

De Mindfulness App is te downloaden voor iOS en Android (beide betaald).

Bron

Gerelateerde artikelen

FemNa40