Enquête voor vrouwen op zoek naar info over de overgang

De overgang is een tijd die elke vrouw doormaakt, maar ieder op haar unieke manier.

Zo ervaart de één meer klachten dan de ander.

Dit kunnen lichamelijke klachten zijn, maar ook mentale problemen.

 

Deze klachten kunnen je leven zodanig beïnvloeden dat je dagelijkse activiteiten moeilijker uit te voeren zijn. Voor enkelen kunnen klachten zelfs zo zwaar zijn dat ze misschien een tijdje de ziektewet in moeten.

Met wie praat je erover en welke informatie is betrouwbaar? Maar ook: wanneer je klachten je belemmeren, wat doe je ertegen?

De vragenlijst is voor iedere vrouw tussen de 40 en 60 jaar oud om te kijken hoe ze tegen de overgang aankijken en wat ze zouden overwegen bij behandeling.

De enquête is ontworpen door studenten in de afstudeerfase van de opleiding Toegepaste Psychologie van de Hogeschool Leiden, onder leiding van dr. I. Pinas.

Het invullen van de enquête zal bijdrage aan en inzicht in hoe vrouwen op zoek gaan naar informatie over de overgang en wat ze als betrouwbaar ervaren.

Het laatste deel van de enquête is een korte symptomen vragenlijst. Hierbij kun je opgeven hoe je jouw persoonlijke resultaat wilt ontvangen. Dit zal inzicht geven of je mogelijk al in de overgang zit en in de ernst van je klachten.

De enquête

Gerelateerde artikelen

FemNa40