Je geluk is in eigen handen

Lekker in je vel zitten, je gelukkig voelen, wie wil dat niet? Om gelukkiger door het leven te gaan zijn er simpele gewoontes die je hiermee kunnen helpen. Je geluk komt niet van anderen maar dat haal je uit jezelf.

 

Pas onderstaande gewoontes  doe en ervaar het zelf.

Geluk zit in je, geef het de ruimte!

Als je regelmatig op soChicken te vinden bent, dan weet je inmiddels dat geluk niet iets is dat je kunt ‘najagen’. Het enige wat je kunt doen is jezelf in de juiste situatie brengen, zodat je innerlijke geluk naar buiten kan komen.

De onderstaande tips helpen je op een dagelijkse basis het gevoel van geluk te laten spreken. Pas deze tips toe, en merk hoe je leven lichter en luchtiger wordt!

Kies voor een ontspannen levenshouding

Gebeurtenissen hebben geen betekenis totdat jij die er zelf aan toekent. Dat wil zeggen dat jij zelf bepaalt hoe je op het leven reageert. Dezelfde gebeurtenis kan jou helemaal op de kast jagen, terwijl een ander het rustig over zich heen laat komen.

Besef dat jij zelf verantwoordelijk bent voor jouw gedachten en de gemoedstoestand die hieruit voortvloeit. Laat je niet op de kast jagen, maak je niet druk over van alles en nog wat. Leef met een ontspannen houding, en probeer altijd het positieve van iets in te zien.

Neem jezelf niet te serieus

Wanneer je jezelf erg serieus neemt zul je vroeg of laat tegen problemen aan lopen. Je kunt snel ruzie krijgen, het leven is ingewikkeld en doorgaans ook minder leuk.

Neem jezelf niet zo serieus. Je bent niet perfect, je kunt fouten maken net als iedereen. In plaats van je te schamen kun je leren van je fouten en er om lachen. Sta luchtig in het leven en laat je niet misleiden door je ego. Wees speels, durf te ontdekken!

Voel dankbaarheid voor alles wat goed is

Wat er ook allemaal ontbreekt in je leven, er zijn altijd een heleboel dingen goed. Richt je op deze goede aspecten van jouw leven, en voel hoe de kracht van dankbaarheid je direct gelukkiger maakt.

Je kunt dankbaar zijn voor een prachtige zonsopgang, voor de lucht die je inademt, de ogen waarmee je dit leest en de liefde die je ontvangt van de mensen om je heen.

Zie de goede dingen in je leven niet als vanzelfsprekend. Waardeer de kleine en de grote dingen die jij fijn vindt. Geniet ervan met volle teugen en vul jezelf met dankbaarheid en ontzag voor alles wat goed is.

Haal fijne gedachten naar boven

Mooie herinneringen kunnen je dag helemaal goed maken. Hiermee bedoel ik niet alleen het terughalen van mooie gebeurtenissen in je leven, maar ook het genieten van vertrouwde gevoelens.

Zo kun je jezelf bijvoorbeeld overladen met een gevoel van vertrouwen door muziek te draaien die je ouders altijd aan hadden staan toen jij kind was. Je kunt ook een geur opzoeken die je doet denken aan vakantie, of iets gaan doen wat gewoon fijne gevoelens bij je opwekt vanwege de link die je ermee legt in je hoofd.

Waardeer de schoonheid van het imperfecte

Stel je verwachtingen van perfectie bij. Ontdek dat het leven juist perfect kan zijn met al haar imperfecties. De natuur is niet perfect, maar dat maakt haar juist perfect.

Imperfectie heeft schoonheid. Leer die te waarderen, en zie plotseling hoe mooi de wereld eigenlijk is. Wees altijd op zoek naar deze schoonheid, en weet het te waarderen als je het vindt.

Jij bent niet perfect, je vrienden zijn niet perfect en de wereld om je heen is niet perfect. Hou van het leven, inclusief de mensen om je heen, inclusief haar imperfecties en geniet van haar verrassende schoonheid.\

Sochicken

Foto

Gerelateerde artikelen

FemNa40