De lente gelukstip voor meer energie

Vaak wordt er alleen aandacht besteed aan voeding en lichaam als het gaat over het hebben van meer energie.

Ik zal in deze gelukstip echter niet verder ingaan op gezonde voeding, voldoende slaap en beweging.

Want dat weten we allemaal, toch?

 

7 tips voor het omgaan met 'energievreters'

 

1. Leer omgaan met je emoties
Het onderdrukken van emoties kost energie. Onderdrukte emoties vormen blokkades in je energiesysteem en leren omgaan met emoties is dus een belangrijke stap in jouw energiemanagement. Positieve emoties geven je energie, maar ook boosheid, een emotie die bedoeld is als overlevingsstrategie, kun je doelgericht gebruiken bijvoorbeeld om door te zetten of je grenzen te stellen.

2. Stop met negatieve gedachten
Energie kan vastzitten in gedachtenpatronen en belemmerende overtuigingen. Een voorbeeld van overtui-gingen die je beperken zijn:

  • ik voel me minderwaardig

  • het gaat me niet lukken

  • ik weet niet wat ik wil

  • of religieuze overtuigingen: god ziet alles, enzovoort

3. Stop met piekeren en je zorgen maken
Piekeren leidt tot niets en lost je problemen niet op. Je kunt beter afleiding zoeken of om hulp vragen als je echt aan je problemen wilt werken. De meeste dingen waar mensen zich zorgen over maken komen trouwens niet uit.

4. Herinner jezelf in het hier en nu te zijn
Als je met je gedachten te veel in het verleden of in de toekomst zit ben je afwezig en kun je in het hier en nu weinig realiseren.

5. Beoefen regelmatig meditatie
Door meditatie kun je je gedachten loslaten. Door mentale rust kom je in contact met een andere ruimte in jezelf en wordt je systeem weer opgeladen.

6. Doe dingen die je leuk vindt
Door dingen te doen waar jij blij van wordt, kun je je batterij weer opladen. Word je bewust van waar je energie van krijgt en wat je energie opslurpt.

7. Kijk kritisch naar je lijst met dingen die je allemaal moet doen
Vaak zit ons hoofd zo vol van alle dingen die we moeten doen. Van wie moet je dat allemaal? Misschien kun je iets van je 'moeten-lijst' schrappen? Probeer de dingen die je echt moet doen vanuit je hart te doen.

Wil je meer informatie en tips, kijk dan op mijn website: gelukscoach-rotterdam.nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40