Instafood: volg jij deze alalal?

Scrollen op Instagram. Dikke like. Onderweg in de tram, in bed voor het slapengaan of als ik zelf net iets geplaatst heb.

Een heerlijk en dus géén nutteloos tijdverdrijf.
Heb jij teveel poezenplaatjes en hardloopschoenen in je timeline?

Geen nood, ik tip graag deze accounts om je dagelijkse dosis #foodporn een beetje op te krikken!

 

@kexellkexel

Pure ingrediënten, de typische Scandinavische less-is-more-opmaak en sterrenwaardig porselein. Deze meneer uit Helsinki verstaat the art of plating. Vast een chef, maar geen idee waar hij werkt.

Wordt ook vaak aan hem gevraagd in de reacties onder zijn foto’s, maar het antwoord heb ik nog niet gevonden. Anyway: licht, elegant en nog een tikkie mysterieus ook. Voeg deze beauties van borden nú toe aan je #feedfeed.

   

@liefdevoorlekkers

Zo heet het Instagram-account  van foodblogger Philippine van der Goes. En dat lekkers, dat klopt. Haar foto’s zijn stylish, met een hoog foodmagazine-gehalte. Grote voordeel van haar account vind ik dat het niet zomaar wat mooie plaatjes zijn, maar vaak ook de captures van haar blogposts. Betekent dat je precies weet wanneer er weer nieuwe recepten op haar site staan en je het allemaal lekker zelf kan gaan maken.

   

@mikasko

Grappig, dit account toont toch wel aan dat foto’s op social media meer aanspreken dan tekst. Deze dame instagramt namelijk in het japans en ondanks het feit dat ik geen idee heb wat er bij haar plaatjes staat, volg ik dit account met veel plezier.

Ik heb weleens wat van haar tekst door Google Translate gehaald en ze blijkt een ‘working mom’ met drie zoontjes te zijn, die toch elke dag samen met haar man ontbijt. Good for her. Better for us.

Want hoe leuk zijn deze tafereeltjes?! Theepotjes, schaaltjes, tafelkleedjes, fruit, eitjes, croissantjes, bloemen. Je wilt meteen aanschuiven…

   

@burgerspotting

Vergeet de gestileerde plaatjes van keurig opgedekte tafels, designerborden en Michelinsterren-composities. Dit instagram-account is van Richard Bergfors, de eigenaar van het Zweedse hamburgerconcern Max. Maar in plaats van zijn ‘eigen’ burgers te promoten, plaatst hij foto’s van burgers die hij tijdens zijn reizen eet. En dat zijn er véél!

Zowel die reizen als die burgers. Met recensie, maar vooral zónder filter. Laag op laag, gegrilde bacon,
vrolijke tomaat, rode ui, gebakken ei en enorme hoeveelheden smeltende kaas en druipende saus. Get your burgerfix en voeg ‘m toe.

   

http://whateverisgoodforthesouldothat.com/instafood-volg-jij-deze-alalal/

Gerelateerde artikelen

De AirWheel

Door:

Geen stress voor files, overvolle bussen of gestolen fietsen meer. Vanaf vandaag wordt elke afstand bereikbaar dankzij AirWheel, het nieuwste revolutionaire vervoersmiddel voor jong èn oud.

Lees verder

FemNa40