Reinig je oven met zuiveringszout

Hebben wij het ons hele leven nu verkeerd gedaan. Van alles geprobeerd om de oven goed schoon te maken?

Het gaat veel makkelijker met dit briljante idee.

 

De oven reinigen doe je in 2 stappen, eerst de oven zelf, daarna de glazen ovendeur.

Wat heb je nodig?
 

  • Water
  • Baking soda of zuiveringszout
  • Een schoonmaakdoekje
  • Azijn
  • Een kleine kom
     

Aan de slag

Verwijder de ovenrekken. Meng een paar eetlepels zuiveringszout met wat water tot een pasta in de kom. Meng het goed zodat het makkelijk is om aan te brengen op de oppervlakken die schoon moeten worden. Verspreid de pasta op de binnenkant van de oven. Het zuiveringszout zal bruin worden. Verwijder het niet direct maar laat het een nachtje goed intrekken.

Het zuiveringszout heeft minstens 12 uur nodig om het magische werk te verrichten. De volgende dag neem je een ​​vochtige doek en verwijder het zuiveringszout zoveel mogelijk. Doe wat azijn in de sprayfles en bespuit de oppervlakken waar nog resten zijn achtergebleven. Met een natte doek ga je vervolgens de oven goed schoonvegen.

Zet de rekjes terug in de oven en zet de oven gedurende 15-20 minuten aan op een lage temperatuur om te laten drogen.

De glazen deur

Meng de zuiveringssoda met wat water tot een dikke pasta. Breng de pasta aan op het raam. Laat het vervolgens 30 minuten intrekken. Met een doek verwijder je de pasta. En brandschoon is je glazen ovendeur.

Het resultaat is echt mind-blowing. 

Wat is baking soda of zuiveringszout eigenlijk

Het is een heel fijn wit poeder dat voornamelijk gebruikt wordt als rijsmiddel tijdens het bakken. Het bindt zuren waardoor er een chemische reactie ontstaat. Bij de reactie van baking soda met zuren komt koolzuur vrij. De koolzuur zorgt ervoor dat deeg gaat rijzen.

Omdat Baking Soda zuren bindt, is het ideaal om geurtjes mee weg te krijgen, want de zuren worden tijdens de chemische reactie geneutraliseerd. De zuren, die in vuil zitten en dus nare geurtjes verspreiden, worden niet gemaskeerd maar echt verwijderd.

Foto voorpagina

Gerelateerde artikelen

FemNa40