No pain, no gain

Dit geldt voor alle cliënten in mijn praktijk, maar in het bijzonder voor de mensen die ik begeleid met een verstandelijke handicap.

Dit is een langdurig en geduldig proces, want voor ons is het al moeilijk om gezonde keuzes te maken.

 


In een wereld waar de chips ons naar de kast lokken, de bonbons ons wel van die luie stoel halen, de drop ons roept en de gebakjes om de hoek loeren. Kun je nagaan hoe het is het voor iemand die een stuk minder sterk in zijn schoenen staat, het is haast een onbegonnen zaak.

Succes story

Respect hoor door te blijven doorzetten, aandacht te besteden en erop terug te komen, worden er echt successen geboekt. Het is niet alleen een lastig proces voor de betrokkene zelf, maar de hele woon- en werkomgeving moet alert gemaakt worden.

Dus is er regelmatig contact met ouders en begeleiding. Nu wordt inmiddels ook door de begeleiding op de woon- en werklocatie meegedacht, maar als je dan zakgeld krijgt, is dat pak koekjes wel heel erg lekker...

Trots

Ik mag dan ook wel zeggen dat ik bijzonder trots op 'mijn' meiden ben. Er zijn er twee rond de 15 kilo afgevallen en houden dit ook al een paar jaar vol. Ja, daar ben ik dan ook al een paar jaar bij betrokken. Bij anderen is het een nog moeizamer proces, maar ook daar gaat het langzaam, maar zeker!

Met gezonde groet,
Emmy Hallensleben

Gerelateerde artikelen

Alternatief of regulier?

Door:

Vorige week was er in het nieuws dat bijna de helft van de reumapatiënten kiest voor een alternatieve behandeling. Meestal gaat het hierbij om acupunctuur, voedingssupplementen of homeopathie.

Lees verder

FemNa40