Straling en onze gezondheid

Ik volg al jaren het gezondheidsnieuws en één ding is me opgevallen: terwijl veel Europese landen WIFI op scholen verbieden, krijgen kinderen in Nederland gratis een iPad van de leerkracht uitgedeeld.

 

Wetenschappers zijn het er niet over eens of straling nu schadelijk is of niet, want de onderzoeken spreken elkaar tegen. Sommige wetenschappers noemen draadloze technologieën een zegen, anderen waarschuwen dat dit wel eens het asbest van de 21e eeuw kan worden.

Uitkijken met straling

Je zou het misschien niet zeggen, maar nog geen 100 jaar geleden rookten artsen gewoon als je bij hen op consult kwam. Het zou niet schadelijk zijn. Nu weten we wel beter. Ik denk dat we voorzichtig met straling moeten zijn omdat niet duidelijk is wat de consequenties op de lange termijn zijn.

In deze blog heb ik geschreven welke onderzoeken de schadelijkheid van straling aantonen. Hierin kun je het filmpje zien waarin Wageningen aantoont dat planten in een kamer met veel WiFi straling na een tijdje verdord en half dood zijn. Dit terwijl de controleplanten in een WiFi-vrije kamer er kerngezond uitzagen.

Nederland heeft hoofdrol

Naar mijn idee is het een groot medisch experiment waarin Nederland de hoofdrol speelt. Nederland is ongeveer het dichtstbevolkte landje ter wereld, waardoor we met onze neuzen op zendmasten gedrukt zijn en er komen er ook steeds meer bij!

Eerst was het alleen maar GSM, nu zijn het ook EDGE, GPRS, 3g en 4g (UMTS). Inmiddels is ook 5g in de maak en deze wordt 100 keer sneller dan 4g.

Ook binnenshuis neemt de straling almaar toe. Iemand die in een flat woont, heeft al gauw 8 directe buren, met elk een wifi-router die constant aanstaat. Tegenwoordig hebben routers 2 netwerken op een dubbele frequentie (2,4 GHz en 5 GHz).

De zogenaamde hotspots moeten gebruikers buiten de deur, van bijvoorbeeld Ziggo of KPN, van gratis WiFi voorzien. Hierdoor kun je in een flat dus: 8 routers x 2 netwerken x 2 frequenties = 32 WiFi-netwerken om je heen hebben.

De WiFi is nog niet het hoofdprobleem, want bijna alle draadloze DECT-huistelefoons zenden ook 24 uur per dag enorm sterke, digitaal gepulseerde straling uit. Bij sommige mensen staat zo’n ding op het nachtkastje,
vlak naast het hoofdkussen, in mijn optiek niet gezond.

Hoe komt het dat de één heel gevoelig is voor straling en de ander niet?

Het is denk ik niet alleen je constitutie, maar ook een optelsom. Als je goed in je vel zit, kun je veel hebben.
Maar ben je al moe door bijvoorbeeld gluten, bestrijdingsmiddelen of stress, dan kan straling de druppel zijn. Sommige mensen zijn radeloos en gaan zelfs in een hutje op de hei zitten, omdat het in de stad niet meer gaat.

De wereld begint steeds meer op een openbare magnetron te lijken. Ikzelf ben minder van het vluchten en meer van het aanpakken.

Onderzoek laat zien dat 1 op de 20 mensen lijdt aan elektro-hypersensitiviteit, oftewel een elektro-allergie.
In dit geval is het belangrijk om jezelf sterker te maken, dan ben je minder vatbaar voor straling.

Vaak helpt het bijvoorbeeld om de darmen gezonder te maken door anders te gaan eten. Dus bewerkte voeding met tarwe, gepasteuriseerde melk, mais, suiker, zonnebloemolie eruit en meer groenten, Keltisch zeezout, olijfolie, kokosvet en roomboter erin.

Het is belangrijk om te kiezen voor voeding met een hoge dichtheid aan nutriënten en de hoeveelheid toxines, in de vorm van bestrijdingsmiddelen e.d., zo laag mogelijk te houden. Biologisch eten, van eigen land en van het seizoen is aan te raden.

Ik heb het er eens met mijn buren over gehad en in overleg de hotspot-netwerken uitgezet. Dit heeft als consequentie dat ze dan geen gebruik mogen maken van andermans hotspot als ze onderweg zijn, maar het scheelt ondertussen wel 50% straling in huis.

Voorlichten kan ook helpen want veel mensen weten namelijk niet dat een draadloze DECT-huistelefoon de hele dag straalt. Soms willen buren niet meewerken, dan kun je kiezen om bepaalde gedeeltes in huis af te schermen.

Een metalen plaat of wat aluminiumfolie kan de straling met meer dan 99% reduceren. Als je zelf wilt meten waar de straling vandaan komt, dan kun je gebruik maken van een stralingsmeter.

Je kunt ook een bouwbioloog inhuren die bij je thuis komt meten en een rapport erbij levert. Hij kan de elektrostress meten en adviseren hoe je je huis het beste af kan schermen.

De elektrostress kan niet alleen op een hoge frequentie liggen, maar ook op een lage. Denk aan een wekker of stopcontact vlakbij je bed, die meters ver straling uitzendt.

Dan wil ik afsluiten met het volgende: ik heb jaren een stralingsmeter gehad en ik maakte mezelf er helemaal gek mee. Ik was nergens meer veilig. Juist op de plek waar ik sliep was heel veel straling. Ik kon daar de slaap niet meer vatten.

Op een gegeven moment heb ik besloten om mijn stralingsmeter weg te doen en het fenomeen te accepteren. De stress die ik ervan kreeg leverde me voor mijn gevoel meer schade op dan de straling zelf.

Stress is een grote bron van ziekte. Door mezelf sterk te eten, slapen en sporten heb ik nu minder last van de straling. Ik hoop jij ook! Mocht je iets willen doen, dan kunnen we met z’n allen de Petitie vermindering electrosmog tekenen, wellicht dat de Nederlandse overheid dan wakker geschud wordt.

Met gezonde groet,
Juglen Zwaan
aHealthylife.nl

Foto

 

Gerelateerde artikelen

Hoe laad jij jezelf op?

Door:

Ik zit helemaal opgeladen achter de laptop. Reden? Ik heb vanochtend in het atelier van een beeldend kunstenaar heerlijk staan beeldhouwen. Voor mij een absolute top-hobby.

Lees verder

FemNa40