De slimme beker

Een team ontwikkelaars heeft een beker ontwikkeld die kan 'zien' wat voor ingrediënten erin zitten.

De beker kan onderscheid maken tussen bijvoorbeeld koffie en thee en in sommige gevallen ook het merk van de drank herkennen.

 

De Vessyl analyseert de samenstelling van de vloeistof die in de beker zit en bepaalt op basis daarvan om welk type drank het gaat, bijvoorbeeld appelsap of koffie. Door middel van bluetooth 4.0 verbonden worden met een smartphone. Gebruikers krijgen dan via een app inzicht in hun drinkgewoonten. Via 'lenzen' in de app kun je ook zien welke voedingsstoffen de drank bevat. Er zijn onder andere lenzen voor calorieën, suikergehalte en vetpercentage.

De app van Vessyl zou verbonden kunnen worden met populaire activiteitstrackers, al is niet bekend welke. Mede op basis van de gegevens uit deze trackers kan de app dan bepalen hoeveel drank een gebruiker nodig heeft op een dag. Ook zou de app een waarschuwing geven als een gebruiker teveel van een bepaalde voedingsstof binnenkrijgt.

Aan de achterkant van de beker is een meter verwerkt die bijhoudt hoe gehydrateerd de gebruiker is. Via die meter kunnen gebruikers, net als in de app, zien hoeveel van een bepaalde voedingsstof zij die dag hebben binnengekregen.

In de smartphone-app kunnen consumpties ook handmatig worden ingevoerd, om vervolgens in het dagtotaal te worden opgenomen. Van elke dag verschijnt in de app een tijdlijn met daarop alle consumpties van de gebruiker in chronologische volgorde.

Dankzij een waterdichte dop aan de bovenkant kan de Vessyl meegenomen worden in een tas zonder zodat deze niet gaat lekken. Als de batterij volledig is opgeladen, moet de batterijduur 5 tot 7 dagen bedragen. Opladen gebeurt via een draadloze lader, die vermoedelijk via inductie werkt. De beker zou 'weten' wanneer hij wordt afgewassen en de vloeistoffen die daarbij in de beker komen niet meetellen.

De Vessyl gaat volgens plan begin dit jaar in de verkoop.

Bron

Gerelateerde artikelen

FemNa40