Het wonderlijke vrouwenlichaam

Soms praten we onszelf alleen maar complexen aan en vergeten we van ons lichaam te houden zoals het is.

We richten ons op alles wat ons lijf niet kan, hoe het er niet uitziet en hoe we het liever helemaal anders zouden zien.

 

Door al deze kopzorgen verliezen we uit het oog tot wat voor bewonderenswaardige dingen we eigenlijk allemaal in staat zijn, hoe onvolmaakt we misschien ook zijn.

Het is namelijk niet zo vanzelfsprekend dat een mens leven kan geven of van binnenuit voeding kan produceren. Daarom staan wij even stil bij de wonderen van het vrouwelijk lichaam.

Leven geven

Alleen vrouwen zijn in staat om nieuw leven in hun buik te laten groeien en op de wereld te zetten. 
Het vrouwelijk lichaam maakt een heel nieuw orgaan aan, de placenta, om zuurstof en broodnodige voedingsstoffen aan te voeren en afvalstoffen weg te werken.

Melk maken

Ook dit lijkt een koud kunstje voor iedere vrouw, maar het feit dat we in staat zijn om zelf voeding te produceren voor onze kinderen, is best iets om trots op te zijn. Moedermelk en colostrum (de eerste melk) barsten van de antilichamen en voedingsstoffen die baby's weken, maanden of zelfs jaren beschermen tegen infecties en ziektes.

Meervoudige orgasmes krijgen

Dat vrouwen in staat zijn om meerdere orgasmes vlak na elkaar te krijgen, wordt opvallend minder vaak bijzonder gevonden. Anders dan bij mannen hebben (sommige) vrouwen weinig tot geen herstel van krachten nodig om tot een volgende climax te komen.

Geuren beter onderscheiden

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwenneuzen over het algemeen veel beter zijn in het onderscheiden van geuren dan de neuzen van mannen. Vlak voor en tijdens de ovulatie wordt dit zintuig zelfs nog krachtiger.

Vrouwen kunnen vaak de seksuele intenties van mannen (onbewust) afleiden uit de geur van hun zweet. 
Dit maakt dat niet alle zweetluchtjes afstotelijk zijn.

Langer leven hebben

Vrouwen leven gemiddeld vijf jaar langer dan mannen. Wetenschappers wijten dit aan het feit dat vrouwen zichzelf sneller gezonde gewoontes opleggen, zoals gebalanceerd eten en voldoende bewegen.

Uit recentere onderzoeken komt dan weer naar voren dat het vrouwelijk lichaam van nature in staat zou zijn om infecties en ziekten beter te bestrijden, hetgeen ze dus al meegeven bij het melkgeven aan babies.

Redenen genoeg om blij met jezelf te zijn, met al je eventuele onvolmaaktheden op de koop toe.

Gerelateerde artikelen

FemNa40