Courgette pasta met kaassaus (3 kazen) en bacon

Om minder koolhydraten en meer groenten binnen te krijgen, is het een gemakkelijke manier om bijvoorbeeld in plaats van pasta, rijst of basis voor deeg, deze te vervangen door groenten.

Foodness heeft een heerlijke courgette pasta klaargemaakt met 3 soorten kaas en een paar plakjes bacon.

 

Natuurlijk gaan er nu mensen roepen dat die kaas en bacon helemaal niet gezond zijn. Tja, er zíjn ingrediënten met minder verzadigde vetten dan kaas en bacon, dat is waar. Maar zonder kaas en bacon is het leven gewoon een stuk minder leuk. Punt. Dit recept is voor twee personen als lunch of hoofdgerecht.

Tip: Voor een vega variant kun je de bacon uiteraard gewoon weglaten.

Tip 2: Gebruik een speciale snijder om pasta te snijden van groenten. Ik heb zelf een Spirelli snijder, waarmee je naast courgette ook bijvoorbeeld komkommer en zoete aardappel tot pasta kunt snijden.

Tip 3: Ladies, dit is het type recept waarmee je zelfs mannen om krijgt die zwaar beginnen te fronsen bij het woord ‘courgettepasta’. Een instapmodelletje voor manlief, kortom.

Benodigdheden

Courgette 1 stuks
Stilton 40 g
Parmezaanse kaas 25 g
Kaas 30 g (belegen)
Bacon 4 plakjes (indien gewenst)

Bereiding

Bak de bacon uit in een koekenpan (je hoeft er geen olie in te doen). Na een minuut of 5 of als de bacon krokant is, haal je de plakjes uit de pan. Let op: was de pan niet af, maar laat staan!

Snijd de courgette tot pasta met de snijder (zie hieronder). Bak de courgettepasta 1 minuut in het vet van de bacon in de koekenpan. Verdeel de pasta hierna over twee borden.

Brokkel of snijd de kaas in stukjes en verdeel over de pasta. Zet de twee borden kort in de oven of onder een grill, zodat de kaas een beetje smelt. Serveer meteen.

Eet smakelijk!

Foto van Foodness

GEFU Spirelli Spiraalsnijder is te koop bij Bol.com

Gerelateerde artikelen

FemNa40