Pittige Surinaamse kippasteitjes

Eigenlijk past het niet in de Happy Healthy lifestyle, maar voor een keertje mag het best!

Ik maak deze pasteitjes al meer dan 30 jaar en iedereen die mij al een tijdje kent, heeft ze weleens bij mij gegeten en werkelijk iedereen smult ervan!

Je zult er zeker succes mee hebben en als je wat over hebt, kun je ze gewoon in de vriezer bewaren.

 

Wil je de slanke variant gebruik dan de (ijsberg)sla bladeren als wrap gebruiken en doe daar de vulling in. Uiteraard hoeft het dan niet in de oven.

Benodigdheden voor 10 pasteitjes

1 dubbele kipfilet in kleine blokjes
2 uien gesnipperd
Knoflook naar smaak, ik gebruik meestal lekker veel (geperst)
1 potje/blikje doperwtjes+worteltjes
1 eetlepel kappertjes
Ketjap manis
Sambal naar smaak
1 eigeel om bladerdeeg mee in te smeren
Kokosolie/roomboter/ghee (naar keuze)
10 plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de blokjes kipfilet aan in het vet naar keuze tot ze lekker bruin zijn, voeg de uien en de knoflook toe en bak even mee. Vervolgens de kappertjes, de doperwtjes/worteltjes toevoegen
Ketjap en de sambal erbij. Even proeven en eventueel nog sambal of ketjap toevoegen, het mengsel mag best lekker pittig zijn. Beetje laten afkoelen.

Leg een beetje van het mengsel op het plakje bladerdeeg, vouw de punten naar elkaar toe en 'plak' vast met beetje losgeklopt eigeel. Maak zo ook de rest van de pakketjes. Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ze ongeveer 20 minuten tot ze bruin en knapperig zijn.

Succes verzekerd!

Liefs van Luusje
yourpersonallifecoach.nl

Gerelateerde artikelen

Brood! (2)

Door:

In de afgelopen twee weken heb ik in mijn keuken hard gewerkt en een aantal experimenten gedaan om (wat ik noem) het echte brood te krijgen. Hieronder mijn recepten.

Lees verder

FemNa40