Zonnig ontbijt: Tropical Oats

Lang leve de lente! Ja hoor, afgelopen week was het zowaar zo ver: mijn eerste ontbijtje op het balkon!

Heerlijk, toch? En met de komst van het zonnetje mag het van mij dan ook meteen wel weer wat fruitiger en frisser.

 

Dus deel ik vandaag een mjammie Overnight Oats-variatie, met een tropisch tintje. Even geen balkon-temperatuurtje? Met deze exotische smaken haal je het zonnetje alsnog in huis.

Overnight Oats?

Ja, je weet wel: de hippe naam voor havervlokken die een nachtje in water of melk hebben liggen weken. Je eet ze dus koud en dat maakt het zo’n prima lente-ontbijt.

Nog even de voordelen van havermout: vitamine B, verschillende aminozuren, calcium, magnesium, ijzer, zink, heel veel vezels én… betaalbaar. Havermout bevat trouwens ook tryptofaan, de voorloper van het gelukshormoon serotine en dat helpt weer om de drang naar koolhydraten te verminderen. Vinden we fijn.

Bovendien gaat de energie-afgifte langzaam en verspreid, waardoor de bloedsuikerspiegel zonder al te grote schommelingen het eerste deel van de dag door komt. Een smakelijke superstart dus.

Tropical Oats met ananas en kokos
 

Nodig voor 1 persoon:
30-40 g havervlokken
150-200 ml amandelmelk
1 tl gemberpoeder
1 tl kaneel
15-20 g geraspte kokos
75 g ananas

‘s Avonds: zet de havervlokken in de melk ‘onder water’. Voeg wat kaneel en gemberpoeder toe, roer om en zet het schaaltje afgedekt in de koelkast. De volgende morgen doe je je Overnight Oats in een schaaltje. Snijd de ananas in stukjes en schep op.

Bestrooi je ontbijtje met de geraspte kokos en… aloha! Beetje variatie? Ook lekker met mango en wat fijngehakte amandelen.

Je zou er toch bijna een parasolletje insteken? Ik zeg: hallo voorjaar, kom d’r maar in! Enjoy!

Gerelateerde artikelen

Brood! (1)

Door:

Voor brood breken revoluties uit, voor brood wordt gevlucht en gevochten, hard gewerkt en gezweet. We leven voor brood. Brood en water zijn leven!

Lees verder

FemNa40