Column: Spannende Vrouwen en Texel

De hele week staat bij ons thuis al in het teken van Spannende Vrouwen, het nieuwe TV-programma dat gepresenteerd wordt door Kim Kötter, naar het idee van Willibrord Frequin.

Op kantoor vinden veel gesprekken plaats en zijn Kim en Willibrord druk bezig om de pilot gestalte te geven. Achter de schermen was ik er ook helemaal druk mee!

 

Niet dat ik iets met TV maken of het bedrijf van Willibrord te maken heb, maar mijn sterkte punt is wel om alle zakelijke en marketing belangen in de gaten te houden. Wat ik dan ook veelvuldig doe voor alle producten die Willibrord ontwikkelt en uitvoert.

Social Media accounts

Samen met Renate Wijma ben ik o.a. eigenaar van de @SocialMediaBalie. Een van onze exclusieve diensten is een complete Social Media Campagne opzetten, begeleiden en beheren. Zodoende heb ik alle Social Media kanalen geclaimd voor het TV-programma Spannende Vrouwen.

Ik ben al een klein beetje begonnen met het twitteren vanuit  het twitteraccount @SpannendeVrouwen, maar de rest zoals Facebook, Google+ en Youtube moeten nog verder ingevuld worden. Alhoewel jullie wel al het Facebook account Spannende Vrouwen kunnen liken, zodat je dan op de hoogte gehouden wordt van alle vorderingen.

Ik kan wel verklappen dat het echt een heel leuk en aantrekkelijk programma wordt, waarin achter de schermen van vrouwen die spannende beroepen hebben of een werkelijk spannend leven leiden, gekeken zal gaan worden. Kim doet de interviews, waarbij de invloed van Willibrord onmiskenbaar zal zijn.

Het is natuurlijk wel heel erg bijzonder dat Kim en Willibrord deze samenwerking aangaan, mede omdat in het TV-programma Jouw Vrouw Mijn Vrouw Vips leek alsof zij beiden totaal niet met elkaar overweg konden, terwijl niets minder waar is. Kim en Willibrord zijn goed aan elkaar gewaagd en dat kan de samenwerking nu alleen maar ten goede komen.

De balans opmaken

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar de maand januari is niet mijn favoriete maand. Elk jaar is het stress om alle administratie en cijfers op tijd klaar te hebben, zodat alles naar de accountant kan. Het afronden van een jaar vergt altijd meer tijd dan mij lief is.

Ik ben van redelijk veel markten thuis, dus ook administratie bijhouden, daarom ben ik thuis gebombardeerd tot de assistente van onze accountant. Het is totaal niet Willibrords ding. Hij heeft er echt geen benul en verstand van. Maar omdat wij veel samenwerken en samen doen, komen er ook wel eens momenten dat wij even niet het lieve en gezellige koppel zijn, wat we normaal wel zijn.

W. vindt dat ik het op zijn manier moet doen en ik vind dan dat ik het op mijn manier moet doen... Wat een stress om administratie! Zal erg blij zijn als de BTW en loonbelasting eind van de maand betaald is, de declaraties uitgetypt zijn en de hele administratie van 2013 bij de accountant ligt.

Als cadeautje en even rustpauze heb ik Merel en mijzelf een weekendje Texel gegeven, zodat wij lekker gisteren in de auto zijn vertrokken naar ons geliefde eiland.

Texel

Texel is in winterslaap. Veel restaurants zijn gesloten omdat het laagseizoen is, maar dat maakt ons niet uit. Er is altijd wel een bekend restaurant open waar we lekker kunnen eten, in Den Burgh zijn de winkels gewoon open en het strand is natuurlijk altijd toegankelijk en eindeloos.

We kwamen gisteren om 17.00 uur aan op het eiland na een half jaartje niet geweest te zijn, wat voor ons een hele lange tijd is. Het is echt een tweede thuis. De rust en ruimte die het eiland uitstraalt, maakt mij altijd helemaal relaxed. Niets maakt dan wat uit.

Regelmatig komen wij hier op het eiland en kennen inmiddels heel wat Texelaars, wat het natuurlijk nog meer eigen maakt. Toen ik Willibrord net leerde kennen hadden wij het over favoriete vakantiebestemmingen en bij beiden stond Texel op de eerste plaats. Ik weet nog hoe bijzonder ik dat vond.

Mijn eerste kennismaking met Texel was met Pasen 2009, net na het overlijden van Hans. Een vriendin van mij, die haar hele leven al op het eiland komt en er ook helemaal weg van is, nodigde mij en de kinderen uit om Pasen te vieren op Texel. Al bij het van de boot af rijden, voelde ik een rust over me heen komen. Ik had net 2 super hectische maanden achter de rug en hier gleed ineens alles van me af, zo apart.

De eerste Paasdagen waren super leuk en gezellig. De kinderen zochten eieren in de duinen, we gingen shoppen in de Koog en Den Burgh, wandelen op het strand en lekker eten bij de vele goede restaurants op het eiland. 

De Pinksteren daarop werd Merel 8 jaar en ook dat hebben we daar met ons gezin en dat van mijn vriendin gevierd. Zij had gezorgd dat er ontbijt op haar kamer was, had de hele kamer versierd en Merel kwam niets vermoedend haar vriendinnetje halen om te gaan zwemmen. Het werd een hele leuke gezellige verjaardag, ondanks dat het de eerste keer was zonder haar vader.

Vanaf dat voorjaar in 2009 komen wij met zeer grote regelmaat een paar keer per jaar op het eiland.
Veelvuldig zitten wij in een zelfde huisje of hetzelfde hotel. Hetgeen het thuisgevoel alleen nog maar sterker maakt. Ik ga dan ook steevast naar Martine in de Koog Passage voor een overheerlijke schoonheidsbehandeling. Naast een goede schoonheidsspecialiste ook een schat van een meid.

Haar vader en W. kennen elkaar al meer dan 30 jaar. De allereerste keer dat W. op het eiland kwam met zijn toenmalige vrouw Wil, de vader van Martine, eigenaar van een hotel. De enige kamer die hij op dat moment beschikbaar had was een soort bezemkast. Willibrord ging er met veel tegenzin mee akkoord, maar uiteindelijk werd daar een vriendschap voor vele jaren geboren.

Twee jaar geleden ontdekte W. en ik een heel leuk stekje, waar we gelijk voor alle vakanties van dat jaar het huisje vastlegde om te huren. Zelfs zijn dochter vierde daar haar honeymoon, omdat ze pas later in dat jaar echt op huwelijksreis ging. Ik had Martine gevraagd het hele huis te versieren, tot serpentines in het bed en zoveel ballonnen dat ze de slaapkamer niet in konden. Het was een ware verrassing voor het pasgetrouwde stel!

Merel en ik gaan vandaag lekker uitwaaien op het strand, even Martine en Wil gedag zeggen in de Koog en natuurlijk shoppen in Den Burgh, waar we altijd wel weer dingen zien, die we absoluut moeten kopen! Het is gewoon zalig hier en ondertussen word ik weer creatief en stroom over van de ideeën en plannen. Iets wat ik toch niet laten kan...

FemNa40