Wat trek ik aan naar kantoor?

Nu de zon eindelijk is doorgebroken, duikt gelijk het probleem op: wat trek ik aan naar kantoor? 

Wat is de trend deze zomer en wat kun je gepast naar je werk aantrekken?

Het belangrijkste is dat je het niet te warm krijgt en er toch charmant en representatief uitziet.

 

Als je op een kantoor werkt met airco, neem dan een zomerpanty mee die ja aan het eind van de dag weer kunt uittrekken.

Tips
 

 • Draag geen hemdjes op hete dagen. Zachte, frivole bloeses zijn comfortabeler en zorgen ervoor dat je huid nog steeds kan ademen.
   
 • Ga niet voor een te strakke broek, kies voor katoen. Zachte, brede broeken (Marlene Dietrich style) flatteren haast alle types van figuren, maar kleine vrouwen dragen hier het best hakken onder om de benen te verlengen.
  Soms is dit een beetje te casual voor je job, ga dan op zoek naar een chique exemplaar en niet iets waarmee je op het strand zou paraderen.
   
 • Een losse gillette is veel frisser dan een strakke blazer. Zwart, blauw en grijs zijn voor de hand liggende kleuren, maar je kunt ook voor een kleurrijk model in een zomers tintje gaan. Het zal je hele look lichter maken, ook al is de rest van je outfit zwart.
   
 • Draag niet een te warme blazer, maar een luchtige van katoen of linnen in een sprekende kleur.
   
 • Shorts zijn weer terug van weggeweest. Voor kantoor kun je het beste kiezen voor een short met een lengte tot aan de knie. Deze zijn chique, makkelijk te dragen en laat je bruine kleur zien.
  Het spreekt voor zich dat je geen te kort model kiest. Combineer met hoge hakken als je klein bent voor een afslankend effect.
   
 • Zomerjurkjes kun je deze zomer combineren met een vestje en na het werk direct genieten op een terras. Kies niet voor een te kort jurkje met een laag decolleté.
  De peplum (Peplum is een uitlopend stukje ruche dat op de heup valt) waarbij franjes je buikje verdoezelen, is nog steeds trendy en flatterend voor elke vrouw.
  Durf ook te experimenteren met print en kleur. Houd de rest van je outfit dan wel eenvoudig.
   
 • Kleurrijke kokerrokjes tot net boven de knie zijn helemaal de trend deze zomer.
   
 • Wat schoenen betreft trek je het beste een pump met puntige tip aan. Je mag voor een extravagant accent gaan, zoals een enkelbandje of opvallende studs.


Werk lekker!

Gerelateerde artikelen

Accept, love and dress your body

Door:

Elke vrouw verdient een geweldige uitstraling en een perfecte look en gelukkig kan dat op elke leeftijd en in elke maat. Loslaten van modetrends en verwachtingen van anderen maakt dat jouw unieke persoonlijkheid.

Lees verder

FemNa40