Juiste kleding gedurende de overgang!

Bijna iedere vrouw krijgt ermee te maken boven de 40!

De overgang! Voor de een is dat wat heftiger als voor de ander.

 

Zweetpartijen, stemmingswisselingen, een ander figuur, gewichtstoename, huidveroudering, het zijn allemaal hinderlijke signalen dat je hormonen opspelen en je in de overgang bent beland.

Er zijn allerlei middeltjes te koop om de overgang wat soepeler te laten verlopen: Medicatie, homeopathische middelen, op je voeding letten etc. maar ook met betrekking tot je kleding kun je het jezelf heel wat gemakkelijker maken!

Onderstaand geef ik je de volgende kledingtips als je last hebt van de overgang:

  • Kleed je in laagjes zodat je bij een opvlieger makkelijk wat uit kunt doen. En weer terug aan als je het vervolgens weer koud hebt. 
  • Kies voor natuurlijke stoffen zoals linnen, zijden en katoen. Dit draagt niet alleen prettiger, het is ook koeler en transpireert minder snel dan bijvoorbeeld polyester.
  • Er is niet veel nodig om een opvlieger uit te lokken dus vermijd te strakke kleding! Draag liever iets wat losser en wat wijder valt.
  • Draag alleen kleding (en de kleuren) waarin je je lekker voelt; zeker in deze periode moet de kleding bij jezelf passen. Dat geeft meer zekerheid in deze toch al minder prettige tijd en daarin voel je je op je aller prettigst.
  • Ook je ondergoed is belangrijk, zeker in de overgangsperiode. Kies voor katoenen ondergoed (en ja die heb je ook in mooie uitvoering). Satijn is mooi maar je zweet eruit! Dit geldt trouwens ook voor je beddengoed. Ga voor natuurlijke, ademende en sneldrogende stoffen, ook tijdens de nacht.


En dan last but not least

Probeer toch positief te blijven. Uit onderzoek is gebleken dat dames die er de hele dag mee bezig waren en alleen maar focusten op de narigheid van de overgang, er ook daadwerkelijk meer last van hadden. Ook hier geldt: een positieve houding kan een hoop verzachten!

En dan toch een troost: het gaat vanzelf over, het kan maanden tot jaren duren maar over gaat het!

Succes voor iedereen die aan de reis begonnen is!

Stijlcompleet

Gerelateerde artikelen

Accept, love and dress your body

Door:

Elke vrouw verdient een geweldige uitstraling en een perfecte look en gelukkig kan dat op elke leeftijd en in elke maat. Loslaten van modetrends en verwachtingen van anderen maakt dat jouw unieke persoonlijkheid.

Lees verder

FemNa40