Vietnam… het land van de Rijzende Draak

Vietnam, het land van de prachtige natuur,
de mooiste tempels, een interessante geschiedenis en een sympathieke bevolking.

Het is de ideale plek voor een veelzijdige vakantie.

 

De diversiteit is hier zo groot dat je vanaf tropische eilanden binnen een kort tijdsbestek in een totaal andere wereld kunt belanden, zoals de Chi Chi Tunnels. Een avontuur met alle hoogtepunten van Vietnam is er een om nooit te vergeten.

Hanoi

De hoofdstad van Vietnam, een drukke stad vol charmante gewoonten, kleine kraampjes en heerlijke verse producten. Het Vietnamese eten zit vol variatie en is erg gezond.

De basis van elke maaltijd is gestoomde witte rijst; daarbij worden groenten met zeevruchten of vlees toegevoegd en vissaus is een standaard ingrediënt.

Gelukkig is er voor de lastige eters in het hele land stokbrood te krijgen; dit is een restant uit de koloniale Franse tijd

Absoluut is het een aanrader om naar het Mausolum van Ho Chi Minh te gaan, hier ligt de oprichter van de eerste democratische republiek Vietnam opgebaard.

Halong Bay

Na de drukte van Hanoi is het tijd om te genieten van prachtige natuur en lekker te relaxen. Een van de bekendste plekken in Vietnam is Halong Bay. Halong Bay is net een decor uit een film.

Een enorme baai met ongeveer 1900 eilandjes en het is prachtig om hier een boottocht nartoe te maken zodat je de waanzinnige rotsenbaai goed kunt zien. Een trip naar Halong Bay kun je boeken via Reisvormen


Flickr.com Fotograaf Halong Bay is Vu Kim Son.
 

Hoi An

De perfecte locatie voor vrouwen om lekker verwend te worden en op jacht te gaan naar prachtige kleding.
Het is hier mogelijk naar de schoonheidsspecialiste te gaan en te genieten van een heerlijke massage.

In de stad zijn ontzettend veel kledingzaken waar ze binnen een mum van tijd maatkleding kunnen maken.
De eerste dag word je maat opgenomen en kun je kiezen uit verschillende stoffen. De volgende dag is het kledingstuk al klaar en het is onwijs goedkoop.

Whale Island

Dit is de vakantie waarbij je het ene moment onder een palmboom luiert en het andere moment kennismaakt met nieuwe smaken en culturen. Het is een aanrader om te boeken via TravelBird, zodat je een volledig verzorgde rondreis maakt, waarbij al deze hoogtepunten inbegrepen zijn.

Whale Island is een schitterend eiland waar je kunt duiken, snorkelen en zonnen.

Ho Chi Minh Stad

Ho Chi Minh is te beschrijven als een moderne stad met prachtige koloniale gebouwen en is daardoor erg populair. De stad ligt in het zuiden van Vietnam en heeft dan ook 2 seizoenen.

Van mei tot november is het regenseizoen en van december tot april is er een droog seizoen. Beide seizoenen zijn goed te bezoeken, want het is altijd warm. Er zijn hier ontzettend veel leuke barretjes en cafés om een hapje of een drankje te doen.

Wacht geen moment en boek snel, want een reis naar Vietnam is absoluut een waanzinnige ervaring en daarom zeker de moeite waard. Kijk voor tickets op de website van KLM


Flickr.com Fotograaf Yonem
Voorfoto Flickr.com via Travelbird: Fotograaf Sapa is Jack Kayle


 

Gerelateerde artikelen

FemNa40