Daten via je mobiel? Waarom ook niet!

Contact met je vrienden verloopt al een aantal jaren via je mobiel.

Sporten doe je niet meer zonder app.

En voor een nieuwe winterjas hoef je allang de stad niet meer in. En daten? Doe je dat via je mobiel?

 

Ondanks de vele succesverhalen over verliefde mensen die elkaar via het wereldwijde web hebben gevonden, vindt nog niet iedereen het gewoon om al swipend, likend en append op jacht te gaan naar ‘die ene’.

De meesten durven er inmiddels voor uit te komen, maar soms worden verhalen in de derde, vierde of elfde persoon verteld. Iedereen kent wel iemand, die iemand kent, die iemand kent, die wel eens een date heeft gehad via Internet. Toegeven dat je het zelf ook doet blijkt een heel ander verhaal.

De cijfers laten een minder schuchter plaatje zien van single Nederland: dagelijks stromen de aanmeldingen binnen, waarvan de helft via de mobiele app. Dat betekent dat ongeveer 1 op de 10 Nederlanders zich bezig houden met het vinden van een serieuze date via een datingsite. De gelukszoekers die bij andere populaire datingsites of relatiebemiddelaars hun geluk beproeven, zijn daar nog niet eens bij opgeteld!

Terugtellend vanaf de 2,5 miljoen alleenstaanden, singles en vrijgezellen die ons landje kent, komt het er misschien wel op neer dat meer dan de helft van jouw vrijgezellen kennissen uit is geweest met een cyber-date, zonder de details te verkondigen.

Misschien vertel jij jouw collega’s óók niet exact waar je die leukerd van afgelopen weekend nou precies tegen het mooie lijf bent gelopen.. Bijna iedere single (b)lijkt het te doen. De één wat vaker dan de ander.
Iets vluchtigs of langdurigs, serieus of voor de fun. Maar in real life vertellen dat je bewust op die manier op zoek bent, is nog steeds een klein issue.

Als twee mensen elkaar vervolgens gevonden hebben via het net of via mobiel, kan er nog wel eens een romantischer antwoord bedacht worden voor wanneer er wordt gevraagd naar DE ontmoeting. ‘Onze blikken kruisten bij de Excellent stoommaaltijden in de supermarkt’, ‘bij de cursus Spaans voor beginners vielen we meteen voor elkaar’ of ‘tijdens een rondreis door Thailand sloeg de vonk over’. 

Allemaal goed bekkende antwoorden die duidelijk zeggen hoe leuk hun leven ook als single al was, nog voordat zij spontaan en op slag verliefd waren. ‘lk ging door de lijst met profielen die aan mijn zoekopdracht voldeden’ en ‘Na maanden appen en selfies sturen durfden we het eindelijk aan’ of ‘We zagen via de app dat we allebei single waren en bij elkaar in de buurt zijn’zijn helaas nog niet tot sexy antwoord verheven.

Als je weet hoeveel mensen via het net op zoek zijn of al iemand gevonden hebben, wie houden we dan voor de gek? Misschien heb je hem of haar gewoon over het hoofd gezien in de rollercoaster die ‘het dagelijks leven’ heet. Stond hij of zij bij de 1-persoons groenteporties te hunkeren naar een glimp van jou, terwijl jij als een bezetene voorbij stierde onderweg naar je volgende bestemming van die dag.

Vanaf je mobiele telefoon heb je alle tijd om te kijken of en met wie je iets zou willen ondernemen. Zoek je een vriendschap voor het leven, een 1-week-holiday of een 1-night-stand? Of doe je een serieuze poging naar ‘...
en ze leefden nog lang en gelukkig’? Alles is mogelijk. Eigenlijk niet anders dan in het ‘echte’ leven.

Als dating community zijn we blij dat er regelmatig mensen zijn die vanaf hun digitale dak schreeuwen hoe gelukkig ze zijn met hun gevonden liefde, helemaal zelf bij elkaar geflirt via een online dating app! Wat mij betreft een mooi voorbeeld van het oh zo ware gezegde ‘geluk moet je afdwingen’. Graag laat ik je een succes story lezen, zoals wij ze graag noemen:

Sinja (45) was na een lange relatie benieuwd wat voor vlees er in de kuip zit. Voor Leon (44) was het ook tijd voor een lange relatie. Ze ontmoetten elkaar op Lexa.nl en de rest is geschiedenis. Sinja: Ik was kei zenuwachtig en heb meerdere malen gedacht: waar ben ik mee bezig? We zijn gezellig uit eten gegaan bij de Cubaan maar ik kon geen hap door mijn keel krijgen. Maar het was een leuke en gezellige avond.

Leon: Hoewel ik het voorheen altijd heel spannend vond om op date te gaan, was het met Sinja heel anders.
Ik was op die bewuste zaterdagavond heel relaxed en heb het gewoon laten gebeuren. Ik had haar foto al gezien, maar in het echt was het toch anders. Maar ze zag er heel goed uit. We waren naar de Cubaan in Arnhem gegaan. We hebben wat gegeten en op een terrasje gezeten. Het was heel gezellig en ontspannen.

En nu? Het gelukkige koppel woont 8 jaar samen en hebben een zoon. Zo zie je maar weer dat een gokje wagen kan leiden tot iets heel moois.

De komende maanden laat ik vanuit mijn werk graag zien wat online daten via je mobiel allemaal inhoudt. Hopelijk lukt het me om het laatste restje taboe snel en vakkundig om zeep te helpen!

Tot volgende maand,

Lexa.nl

Stefan van den Berg

Gerelateerde artikelen

FemNa40