Singles… toptijd om nu te daten

Singles, ook 40+, hebben zich massaal ingeschreven na de afgelopen kerstdagen!

Het einde van de maand december en de gehele maand januari wordt bij datingsites ook wel het 'hoogseizoen' genoemd.

Direct na kerst start de massale inschrijving van singles, met als hoogtepunt het eerste weekend van het nieuwe jaar.

 

In deze periode ziet datingsite Lexa.nl een verdubbeling van de activiteit van bestaande leden, zoals het versturen van berichten en een verdrievoudiging van het aantal nieuwe registraties tot 3.000 per dag.

'Singles voelen zich tijdens en vlak na de feestdagen geconfronteerd met het single zijn. Ze hebben op tweede kerstdag geen verplichtingen bij de schoonfamilie en met goede voornemens in het vooruitzicht schrijven ze zich in op een datingsite,' zegt Stefan van den Berg, algemeen directeur van Lexa.nl.

Wat kunnen singles verwachten van daten anno 2015? Op basis van de cijfers en ervaring op het gebied van daten, voorziet Lexa.nl enkele opkomende trends voor 2015. In plaats van de eerdere trend het ver weg te zoeken op het gebied van daten, wil men nu juist daten in de eigen omgeving. Dat ziet de datingsite terug in de volgende behoeftes:

  • Daten via mobiel; men wil direct en in de eigen omgeving kunnen zoeken naar potentiële dates.
  • Events voor singles; in de eigen omgeving, zoals borrels en activiteiten op basis van gemeenschappelijk interesses, die de drempel voor een eerste date verlaagt.
  • Korte dates; dus snel even een kop koffie of een drankje om te zien of het klikt. Er bestaat geen taboe meer om het snel aan te geven als er geen klik is.

 

Bron

Gerelateerde artikelen

De Dating Coach

Door:

Na zeven jaar 'research' te hebben gedaan, met wisselend succes, mag ik eindelijk mijn ervaringen in gaan zetten om andere singles te helpen de 'foute' mannen en vrouwen eruit te filteren.

Lees verder

FemNa40