Houd de hartstocht levendig

Het is vanzelfsprekend dat een goede relatie niet vanzelf gaat en onderhouden moet worden.

In veel gevallen heb je het zelf in de hand.

De romantiek spat in een film vaak van het doek af.

 


Beleef jij ook zo gepassioneerd je eigen relatie? Hoe kun je ervoor zorgen dat de hartstocht terugkeert?

Laat de hartstocht bloeien, praat met elkaar

Veel relaties lopen stuk door onvoldoende communicatie. Frustraties hopen zich op maar worden niet voldoende geuit. Op de lange termijn leidt dat tot scheurtjes in de relatie en gaat ten koste van de hartstocht, het begin van het einde.

Praat over wederzijdse verwachtingen, vooral op seksueel gebied. Veel mensen voelen zich er ongemakkelijk bij om te praten over specifieke seksuele verlangens, maar besef dat je deze intieme details over het algemeen alleen met je partner deelt.

Wees open en bespreek wat je fijn vindt, dat zorgt ervoor dat je optimaal van elkaar kunt genieten. Benader het wel positief. Lever geen kritiek op wat niet goed is, maar moedig je partner aan om datgene te doen dat jou in vervoering brengt.

Accepteer de verschillen

Dat mannen en vrouwen soms elk van een andere planeet lijken te komen, dat is al lang bekend. Mannen en vrouwen zijn anders, denken anders en doen anders. Dat is nu eenmaal zo. Zie het niet als een belemmering, maar als een uitdaging.

Ook op het seksuele vlak hebben mannen en vrouwen vaak heel andere behoeftes. Probeer niet om die behoeftes te dwarsbomen omdat je er zelf niets mee kunt, maar bekijk of je een gulden middenweg kunt vinden.

Gebruik je als vrouw bepaalde seksspeeltjes, terwijl je man liever een film bekijkt met types die totaal niet op jou lijken? Zie dat dan niet als een bedreiging. Bekijk in plaats daarvan samen een film die jullie beiden interesseert.

Maak voldoende tijd

Vraag een willekeurige kennis hoe het gaat, meestal krijg je als antwoord: ‘druk’. We lijken het allemaal steeds drukker te hebben en dat gaat ten koste van ons liefdesleven. Wil je gelukkiger leven, plan dan voldoende rustmomenten in en neem de tijd voor elkaar.

Blokkeer gerust met regelmaat een dag of dagdeel in de agenda en besteed die tijd aan elkaar. Schakel de televisie en de telefoon uit, zodat je ook echt helemaal vrij bent.

Ga met elkaar in gesprek over de positieve en negatieve dingen in het leven en breng je wensen onder woorden. Door hier samen over te praten, ontstaat meer begrip voor elkaars gedachten.

Houd aandacht voor de kleine dingen

Ieder mens heeft iets moois. Het is de kunst om dat mooie in je eigen partner te blijven ontdekken en koesteren. In de beginperiode van een relatie brandt de liefdesvlam hevig en valt het je meestal niet zwaar om trots te zijn op je partner.

Door de jaren heen verliezen mensen vaak dat gevoel van trots, terwijl er nog altijd voldoende aspecten zijn om trots op te zijn. Maak notities als je momenten van trots beleeft en bespreek die notities samen.

Zo geef je de relatie nieuwe energie!

Lijf en Gezondheid

Gerelateerde artikelen

Echte liefde is loslaten

Door:

Echte liefde is niet elkaar vasthouden, dat verstikt en verstoort de relatie, maar juist elkaar loslaten. Door elkaar los te laten verbeter je de relatie met je partner en kun je van elkaar genieten.

Lees verder

FemNa40