Uit jaloezie kraken vrouwen elkaar weleens af

Jaloezie, competitie en concurrentie tussen vrouwen: het is niks nieuws, maar dames zijn er zelden eerlijk over.

Uit onderzoek van Ze.nl blijkt echter dat maar liefst 63% een onderlinge concurrentiestrijd voert met vriendinnen.

 


Afsnauwen en negeren

Van de vrouwen heeft 70% dan ook weleens meegemaakt dat ze werd afgesnauwd of genegeerd door een vriendin vanwege jaloezie naar haar toe. Maar geven vrouwen ook toe dit zelf te doen? Iets minder, 64% van de ondervraagde dames zegt zelf weleens een vriendin afgesnauwd, afgekraakt of genegeerd te hebben uit jaloezie.

Knappe en minder knappe vriendinnen

De competitiestrijd gaat zelfs zo ver dat een kwart van de vrouwen toegeeft liever om te gaan en op stap te gaan met vriendinnen die minder knap zijn dan zij. Driekwart beweert echter dat dit haar niks uitmaakt.
Ook zegt 44% dat ze wel één of een aantal frenemies heeft onder haar vriendinnen.

Afvallen

De grootste struggle van de gemiddelde vrouw - afvallen - zorgt voor veel onderlinge jaloezie; 44% van de geënquêteerde dames geeft toe jaloers te worden als een vriendin veel kilo’s is kwijtgeraakt; 36% vindt zichzelf slank genoeg, maar zou wel jaloers worden als dit niet het geval zou zijn en slechts 20% zegt daar niet jaloers om te worden. Bijna de helft van de vrouwen (48%) voelt druk om zelf ook af te vallen als haar vriendin dit doet.

Gemene streken

Wat voor dingen doen vrouwen dan zoal uit jaloezie? Zoals eerder vermeld, kraakt 64% weleens een vriendin achter haar rug om af of heeft dit sporadisch een keer gedaan, 2% geeft toe dit zelfs regelmatig te doen en 15% van de ondervraagde dames zegt dat ze weleens haar vriendin heeft afgekraakt tegenover een leuke man als hij te positief over haar was.

Ook zegt 15% van de vrouwen weleens expres een foto op Facebook te hebben geplaatst waar haar vriendin lelijk op stond en zijzelf knap, 43% zegt dat dit weleens per ongeluk is gebeurd omdat ze niet wist dat haar vriendin zichzelf er lelijk op vond staan.

De állerergste streken

Op de vraag wat het ergste is wat de geënquêteerden ooit hebben gedaan bij een vriendin, kwamen heel wat dingen naar boven die het daglicht niet kunnen verdragen. Zo waren er genoeg dames die expres hun vriendin calorierijke dingen cadeau gaven omdat ze niet wilden dat zij zou afslanken.

Eveneens waren er diverse vrouwen die aangaven met opzet hun vriendin een lelijke outfit aan te hebben gesmeerd, omdat ze er normaal gesproken altijd zo mooi uitzag. Daarnaast zijn er ook regelmatig (toekomstige) relaties op de klippen gelopen, omdat de dames zelf geïnteresseerd waren in de date van hun vriendin of jaloers waren op haar ‘perfecte leventje’. Shame on you, dames!

Heb jij weleens iets gemeens gedaan uit jaloezie of ben je het slachtoffer van een vriendin geworden?
Wij zijn benieuwd, dus laat je comment hieronder achter.

Bron: Ze.nl

Foto

Gerelateerde artikelen

Ideale partner bestaat wél

Door:

Wat zijn de ingrediënten voor de ideale man of vrouw? Lexa.nl kwam erachter door een grootschalige onderzoek. Wat blijkt? De ideale man of vrouw bestaat uit een combinatie van Europese nationaliteiten.

Lees verder

Verdiep je in je vriendschappen

Door:

Geeft vriendschap je ook voldoening, verdieping en plezier? Een ben je ook zo gek op hen? Je kunt meer uit je vriendschappen halen en deze verder ontwikkelen. Een goede vriendschap is belangrijk voor een gelukkig leven.

Lees verder

FemNa40