The lady in red

Het is een van mijn favoriete songs.

Een gepubliceerd onderzoek uit de
Verenigde Staten laat weten dat vrouwen die iets roods aanhadden op de foto door mannen aantrekkelijker gevonden worden dan wanneer ze een andere kleur droegen.  

Ook zouden die mannen meer geld uitgeven tijdens een afspraak met een vrouw die iets roods draagt.

 

 

Conclusie: wil je aandacht hebben van mannen die je leuk vindt? Trek dan iets roods aan. Volgens een van de onderzoekers aan de Universiteit van Rochester (New York) zou de gevoeligheid voor de kleur rood te maken kunnen hebben met de oorsprong van de mens en de genetische verwantschap met apen.

Vrouwtjesbavianen en chimpansees laten bijvoorbeeld de kleur rood zien als de ovulatie nadert.
Daarmee geven ze een seksueel signaal af dat de mannetjes onweerstaanbaar vinden.

Een andere verrassing die je eigenlijk niet zo verwacht, heeft te maken met het ‘daten’. Een onderzoek daarover met 750 singles - waarvan 40 procent vrouwen en 60 procent mannen - ging over leeftijdsverschillen.

Het resultaat daarvan was dat 31 procent van de mannen geregeld met een rijpere vrouw uitgaat en 24 procent dat graag eens willen proberen. De ervaring op seksueel gebied is voor mannen de voornaamste reden het met een oudere vrouw te proberen.

De reden daarvan is dat deze vrouwen seksueel geen gene en remmingen kennen. Bovendien zijn ze verzorgd, aantrekkelijk, zelfverzekerd en zelfstandig. Hoewel een serieuze relatie niet altijd het voornaamste doel is bij het daten met een oudere vrouw acht  28 procent dat wellicht mogelijk.

Vrouwen daten met een jongere man vanwege zijn knappe uiterlijke, zijn fysieke aantrekkingskracht en ja,
zijn onvermoeibare bedprestaties. Daarnaast zijn ze volgens deze dames modern, jong van geest en ruimdenkend.

Keuzes en variaties genoeg dus. Voor een jongere man en een oudere vrouw, en een oudere vrouw met een jongere man. Jammer eigenlijk dat er geen Nederlands onderzoek is over de diverse stijlen van dating. 

Zelf ken ik maar één vrouw die al jarenlang een relatie heeft met een aanzienlijk jongere man. Zij is kostwinner, hij huisman. De rollen zijn daar totaal omgekeerd.

Niettemin is het nog steeds zo dat in ons land bij relaties van jonge vrouwen en mannen - al dan niet samenwonend of getrouwd - mannen dikwijls twee tot drie jaar ouder zijn dan hun vrouwelijke partner.  

Een bevriende psycholoog verklaarde dat verschijnsel met de opmerking: jongens hebben een langere rijpingstijd nodig om man te worden.

Gerelateerde artikelen

FemNa40